MEGBÍZHATÓ PARTNERE 1990 ÓTA

Rendezvények

Streetfotózás Pécsett - Fotoplus & Fujifilm & OM System & Mecseki Fotóklub

OM System
Fujifilm
Streetfotózás
Szűrés törlése
Streetfotózás Pécsett - Fotoplus & Fujifilm & OM System & Mecseki Fotóklub

Mikor volt? 2024. április 23-án, kedden, 14.45-től.

Itt: Civil Közösségek Háza: 7624 Pécs, Szent István tér 17. (Google térkép link itt!)

Miről szólt? Közös streetfotós séta ▪️ Baráti, kötetlen beszélgetés, tapasztalatcsere ▪️ Éles teszt lehetőség ▪️ Képelemzés

Ilyen volt...! :)

Szeretnél az elsők közt értesítést kapni fotós, videós szakmai rendezvényekről? 

Töltsd ki az értesítési űrlapunkat! 

Ehhez KATTINTS IDE!


Fotoplus Kávézó: Streetfotózás Pécsett - Fotoplus & Mecseki Fotóklub & Fujifilm & OM System | Közös streetfotózás Kalmár Lajossal és Dékány Zsolttal | 2024. április 23. | Pécs

Közös streetfotós séta | Baráti, kötetlen beszélgetés, tapasztalatcsere | Éles teszt lehetőség | Közös képelemzés | Csatlakozz Te is ehhez a fotós eseményhez! :)

A tervezett program

Civil Közösségek Háza - Mecseki Fotóklub klubhelyiségében / Nem Csak 1 Süti Kávézó teraszán:

14:45-15:00 - Érkezés, regisztráció

15:00 - Megnyitó és köszöntő

15:00 - 16:00 - Dékány Zsolt és Kalmár Lajos gyakorlati tippjei a közös streetfotózáshoz. Infók a streetfotós sétáról. Kötetlen szakmai beszélgetés Lajossal, Zsolttal, illetve a Fotoplus, a Fujifilm és az OM System Csapatával egy finom kávé mellett. OM System / Fujifilm demó gép választási lehetőség a fotósétára. Figyelem! A demó termékeket a mérkőzésre személyi igazolvány / jogosítvány leadásával tudjuk átadni. 

Pécs belvárosának utcáin:

16:00 - 17:30 - Közös streetfotózás két 10-12 fős csoportban - Pécs utcáin - Kalmár Lajos és Dékány Zsolt vezetésével. A fotóséta során az OM System és Fujifilm demó termékeit is ki tudod próbálni.

Civil Közösségek Háza - Mecseki Fotóklub klubhelyiségében / Nem Csak 1 Süti Kávézó teraszán:

17:30 -18:00 - Visszaérkezés a Civil Közösségek Házába, a Mecseki Fotóklub keddi klubtalálkozójára. 

18:00 - 19:00 - Streetfotós tippek Zsolttól és Lajostól, fotókkal illusztrálva. A sétán készült fotók elemzése (előnyök és tippek). közös streetfotózás során készített fotóidból kiválaszthatod a kedvenc saját fotódat, amelyet Lajos / Zsolt kivesézik egy picit. Kedvesen, pozitívan, tippadósan (nem kötelező, csak ha szeretnéd!).

Nézd meg a január budapesti streetfotós rendezvényünk werkvideóját! A pécsi is hasonló lesz! :)

Infók a rendezvényre érkezőknek!

Időpont: 2024. április 23. kedd (érkezés: 14:45-15:00 között)

Esőnap: szitáló eső nem gond, az még külön jól is néz ki, az utca esőben sokkal színesebb... Figyeljük az időjárást, ha nagyobb eső várható, akkor legkésőbb kora délelőtt e-mail-ben és sms-ben értesítünk, hogy a közös fotóséta megrendezésre kerül-e. A 18:00-kor kezdődő programot a Mecseki Fotóklubban rossz idő esetén is megtartjuk (természetesen, ebben az esetben Zsolt és Lajos korábbi streetfotói lesznek a terítéken). A közös streetfotós program pedig egy későbbi időpontban lesz pótolva. 

Helyszín (találkozó):

 • Civil Közösségek Háza: 7624 Pécs, Szent István tér 17. (Google térkép link itt!)
 • Parkolás: A belvárosban nem könnyű! Célszerű korábban, vagy tömegközlekedéssel / motorral / biciklivel / rollerrel / gyalog indulni.

Milyen fotós eszközt hozz magaddal? A fényképezőgéped feltöltve, szabad hellyel a memóriakártyán, pót akkut, nagylátó objektívet. Érdemes a kipróbálni kívánt OM System / Fujifilm fényképezőgéppel kompatibilis saját kártyát is hozni, így egyszerűbben viheted haza a fotóidat.

Energiapótlásnak? Üdítőt, szendvicset, csokit, müzliszelet stb... (a rendezvény időtartalma kb. 3-4 óra!). 

Ruházat? Kicsi, könnyű táska - kinti időjárásnak megfelelő öltözet - kényelmes cipő - esőkabát / esernyő.

   

Hogyan tudsz részt venni ezen a rendezvényen?

A rendezvény díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Létszám:

2x15 fő.

Dátum:

2024. április 23. kedd, 15:00-tól

Helyszín (találkozó):

Civil Közösségek Háza: 7624 Pécs, Szent István tér 17. (Google térkép link itt!)

  A SZABAD HELYEK BETELTEK!

  Ha valaki lemondja a részvételt, azonnal értesítjük a várólistán következő jelentkezőt.

   

  Figyelem! Az előadásokról fényképek, videófelvételek készülnek, amelyek a Fotoplus közösségi csatornáin, weboldalain megjelennek. Részvétel saját felelősségre, a rendezvényen elmondott szabályok betartásával lehetséges! A résztvevők ezt a jelentkezéssel tudomásul veszik és elfogadják.

  Szervező

  Fotoplus Csapata

  Ismerd meg személyesen a Fotoplus Csapatát! Munkánk során örömöt jelent számunkra, ha segíteni tudjuk fotográfus, filmkészítő Barátaink, Partnereink munkáját, szenvedélyét.

  Tudjuk, hogy a fotográfia és a mozgógép készítés nem csak technikai folyamat, hanem életérzés is. Filozófiánk központi eleme a segítő, pozitív és barátságos hozzáállás. Mi ebben hiszünk! 1990 óta... :)

  Partnerek

  Mecseki Fotóklub

  Fotók: Horváth Csaba Tamás - Mecseki Fotóklub - Sági Ági fotóművész kiállításmegnyitója

  A Mecseki Fotóklub 1957-ben alakult, Pécsett. Az évek során számos kiemelkedő alkotó csatlakozott. A digitális fényképezés térnyerésével a klub is megújult, és új lehetőségekkel, kiállításokkal bővült a repertoár. A klub vezetői és tagjai számos elismerést kaptak és kapnak most is. A Mecsek Szalon évente bemutatkozási lehetőséget biztosít a tagok számára. 

  Köszönjük szépen Déri Juditnak a Mecseki Fotóklub elnökének a lehetőséget, hogy itt lehetünk Veletek! 

  Dékány Zsolt - fotográfus, természetfotós - OM System nagykövet

  "A fotózás a legjobb elfoglaltság. Az alkotás nagyszerű érzés. Mottóm: Csak természetesen..." - Dékány Zsolt

  "Mindig is nagy álmom volt, hogy fotós lehessek. Fényképészként végeztem, és több mint harminc éve fotózom. Nagyon fontos számomra, hogy 2015 óta az OM SYSTEM (Olympus) magyarországi nagyköveteként képviselem a márkát. A fotózás megad minden örömöt, amit a kreativitás és az új dolgok felfedezése adhat. Jelenleg is tartok fotós tanfolyamokat, workshopokat. Gyakran tesztelek fényképezőgépeket, objektíveket, illetve írok fotózással kapcsolatos cikkeket fotós magazinok részére. Rendszeresen jelennek meg fotóim az Oldtimer magazinban régi autókról. Eddig közel száz kiállításon láthatták fotóimat Amerikától Indiáig. Számomra a legfontosabbak azonban, amikor fotósként Pécsett tudom megmutatni képeimet a közönségnek. Amikor kiállításra készítek képet, vagy csak megkérdik, hogyan készülnek a fotóim, egyszerű a válasz: …csak úgy természetesen! " - Dékány Zsolt

  OM System Magyarország Csapata

  Az OM System a japán Olympus Corporation OM-D és OM-D E-M1X digitális tükör nélküli fényképezőgépek hagyományainak folytatásaként alakult. Az Olympus Corporation egy híres japán vállalat, amely 1936 óta foglalkozik kamerák és optikai eszközök gyártásával. Az OM System arra törekszik, hogy a legmodernebb technológiákat alkalmazva kielégítse a professzionális és amatőr fotósok igényeit, és folyamatosan újítson azáltal, hogy kiváló minőségű és megbízható fényképezőgépeket kínál a felhasználók számára. A cég fókuszában a kompakt méretű, könnyű és teljesítményorientált tükör nélküli fényképezőgépek állnak.

  Kalmár Lajos - professzionális fotográfus, Fujifilm nagykövet, X-Photographer

  Negyvenhárom fotóalbum szerzője, és több mint húsz további kötet kiadásában működött közre. Művészeti tevékenysége mellett elsősorban az ipari és reklámfotóra, valamint táj- és városképekre, panorámákra specializálódott. Művészfotóihoz kézműves fekete-fehér technológiákat ugyanúgy használ, mint extrém méretű színes nyomatokat. 2012 óta több országos és helyi fotóiskolában oktat. Emellett különféle művészeti csoportok, formációk fotósaként, valamint könyvek és egyéb kiadványok szerkesztőjeként is tevékenykedik. 2018 óta X-Photographer, azaz a Fujifilm nagykövete.

  Fujifilm Magyarország Csapata

  A Fujifilm hosszú története 1934-ben kezdődött. Azóta számos ikonikus terméket és innovációt hozott létra a vállalat, amelyek jelentősen befolyásolták a fotósok munkáját és az iparág fejlődését. A vállalat eredetileg fényképezőgép-filmek gyártásával kezdte tevékenységét, és a következő évtizedekben jelentős innovációkat hajtott végre a fényképészeti technológiák terén. Emellett a vállalat más területeken, például az egészségügyi-, orvosi berendezések gyártásában is jelentős szereplővé vált. A Fujifilm elkötelezett amellett, hogy folyamatosan fejlessze termékeit és szolgáltatásait, miközben megőrzi az alapvető értékeit, mint például a minőség és az ügyfélközpontú szemlélet. 


  Fotoplus infóvonal:

  Infóvonal a rendezvényünkkel kapcsolatban: 

  Molnár Csaba: kapcsolat@fotoplus.hu

  Tipp: mentsd el ezt az oldalt a kedvencek közé! 

  forgalmazott márkáink