MEGBÍZHATÓ PARTNERE 1990 ÓTA

Garancia

Információk a jótállásról és a garanciáról

A Fotoplus Kft. üzleteiben és webáruházában vásárolt termékekre, mint un. tartós fogyasztási cikkekre a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet szerinti kötelező jótállást biztosítja fogyasztók számára, mely nem érinti a fogyasztó törvényből eredő egyéb (például szavatossági) jogait.

Bizonyos termékek esetébena gyártók további garanciát is vállalnak, melynek részleteiről a termékhez mellékelt garanciajegy vagy weboldalunkon található információ.

A kötelező jótállás időtartama

A kötelező jótállás időtartama a termék vételárától függően 2 vagy 3 év.

  • 2 év jótállás: 10 000 forintot elérő, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén
  • 3 év jótállás: 250 000 forint eladási ár felett
A hivatalos márkaképviseleteken keresztül az országba érkező termékek többször hosszabb garanciaidővel rendelkeznek, mint az egyéb módon az országba érkező áruk, amelyeknek hazai garanciális javítása sokszor emiatt nem is lehetséges.
A mi üzleteinkben ilyen áruval nem találkozhat!

Mi a teendő meghibásodás esetén?

Amennyiben a vásárolt termék meghibásodik közvetlenül fordulhat hozzánk, vagy a szakszervizhez is.

A jótállás vagy garancia érvényesítéséhez elsődlegesen a kitöltött jótállási- illetve garanciajegyre van szükség, melyet a termékhez mellékelünk. Ennek hiányában a vásárlást igazoló bizonylatra van szükség.

Az ügyintézésshez a fotoplus.hu/kapcsolat oldal űrlapján, a "Szerviz és garanciális ügyintézés" lehetőséget választva, vagy személyesen üzleteinkben is felveheti velünk a kapcsolatot.

Főbb kapcsolódó jogszabályok

forgalmazott márkáink