MEGBÍZHATÓ PARTNERE 1990 ÓTA

Rendezvények

Sportfotós Mentorprogram 2024 - Vörös Dáviddal

Mentorprogram
Sportfotózás
Szűrés törlése
Sportfotós Mentorprogram 2024 - Vörös Dáviddal

Jelentkezési határidő: 2024. január 30. kedd éjfél, max. 8 fő részére. 

Számos sportágban, témában, helyszínen, elméletben és gyakorlatban, válogatott és NB 1-es mérkőzéseken, akkreditált sportfotósként, személyes mentorálással, 4 hónapon keresztül, majd utánkövetéssel. Vörös Dáviddal, vendég sportfotósokkal, sportmarketing szakemberekkel, egy kreatív, baráti, támogató közösségben. A sportban elhelyezkedni kívánók számára. 

Várhatóan nagy lesz a túljelentkezés, ezért fontos, hogy a pályázati űrlapot pontosan, részletesen és időben töltsd ki. 

Sportfotós Mentorprogram 2024 - Vörös Dávid & Fotoplus - Max. 8 fő részére!

Mentorprogram: válogatott és NB 1-es mérkőzéseken, csapatfotózással, sportmarketing szakemberekkel, sportfotósokkal, egyéni mentorálással, utánkövetéssel... Olyan széleskörű referenciaanyagra tehetsz szert, amely a későbbiekben különböző sportfotós feladatokra való jelentkezéskor rendkívül hasznos lehet számodra.

Egyedülálló elméleti és gyakorlati lehetőséget biztosítunk a sportban elhelyezkedni kívánók számára. Vörös Dáviddal, vendég sportfotósokkal és sportmarketing szakemberekkel. Számos sportágban, témában, helyszínen, mérkőzésen, élesben, sportfotósként. Sőt, akár portfóliót építhetsz, értékes szakmai kapcsolatokra is szert tehetsz. Csatlakozhatsz egy kreatív, baráti, támogató közösséghez. Folyamatos személyes mentorálással és utánkövetéssel. 

Kiknek a jelentkezését vártuk? 

Pályakezdőket, vagy olyan gyakorlott fotósokat, akik más területeiről szeretnék magukat kipróbálni sportfotósként. 

Feltétel: motiváltság, eltökéltség, a fotózás és a sport iránti szerelem, szeretsz és tudsz csapatban dolgozni. 

Kérjük csak akkor add le a jelentkezésed, ha egész biztos vagy abban, hogy végig részt szeretnél venni a programban, mivel várhatóan jelentős lesz a túljelentkezés a nyolc helyre. Sokak számára biztosíthat lehetőséget és segítséget ez a mentorprogram. Fontos, hogy a pályázati űrlapot pontosan, részletesen töltsd ki. Dávid ez alapján tudja majd kiválasztani azt a 8 főt, akik részt tudnak venni a programban.

Elmélet + gyakorlat (élesben, akkreditált sportfotósként), baráti, támogató közösségben.

A mentorprogram tematikája

A mentorprogramban résztvevők széles körű elméleti és gyakorlati betekintést nyerhetnek a sportfotózás és sportmarketing világába. Nézd meg a tematikát az alábbiakban!

Vannak olyan események, amelyek még szervezés-pontosítás alatt állnak, ezért minimálisan, de változhat, tovább bővülhet a menetrend. Kevesebb program nem lesz a felsoroltnál, csak még több, még színesebb... :) 

Sportfotózás élesben: Jégkorong válogatott mérkőzéseken, NB 1-es kézilabda, kosárlabda, röplabda mérkőzéseken. + Még szervezés alatt...

Stúdiófotózás a sportban: Egy hivatalos portréfotózás menete a tervezéstől a képek utómunkájáig. Csapatfotó és portréfotó a játékosokról. 

Utómunka, sajtó kiszolgálása egy sporteseményen, a gyakorlatban és elméletben. 

Sportmarketing: Milyen elvárások várnak csapatfotósként? Média és marketing munka egy klubcsapat mellett. Sportmarketing fontossága 2024-ben. Fotósok piaca egyre inkább telítődik, így a tömegből már csak akkor tűnhet ki valaki, ha több lábon áll és olyan szolgáltatást tud adni, amit más nem. Hogyan lehet kiemelkedni a tömegből?

Személyes mentorálás: A mentorprogram nem csak az elméleti és gyakorlati oktatásról szól. Vörös Dáviddal megoszthatod sportfotóid, ötleteid, terveid. "Négyszemközt" kikérheted Dávid véleményét, szakmai segítséget kérhetsz. A gyakorlatok során feladatokat kapnak a résztvevők, így szimulálva az éles munkát, majd ezt Dáviddal közösen fogjátok kiértékelni.

Utánkövetés: A mentorprogram fontos része lesz az utánkövetés. Dávid a programot követően is tartani fogja a kapcsolatot a résztevevőkkel. Célunk, hogy a mentorprogramban résztvevők a programot követően, vagy akár közben esélyt kapjanak arra, hogy gyakornokként egy klub, vagy szakosztály fotós-, marketing feladataiba be tudjanak kapcsolódni. Ezt biztosra nem tudjuk ígérni, de nagyon szeretnénk... 

Portfólió építési lehetőség: A mentorprogramban készült fotóidat felhasználhatod a portfóliód építésére. A mérkőzéseken akkreditált sportfotósként veszel majd részt, amelyeket beépíthetsz a referenciáid közé. Olyan széleskörű referenciaanyagra tehetsz szert, amely a későbbiekben különböző sportfotós feladatokra való jelentkezéskor rendkívül hasznos lehet számodra.

Kapcsolatépítési lehetőség: Szeretnénk biztosítani a feltételeket ahhoz, hogy mentorprogramban résztvevők egy összetartó, támogató szakmai közösséget is alkossanak, ahol a kreatív ötletek, információk és tapasztalatok cserélődnek egymás közt. Illetve a programok során rengeteg további hasznos, értékes szakmai és emberi kapcsolatokra tehetsz szert.

Válogatott és NB 1-es mérkőzések | Stúdiófotózás a sportban | Sportmarketing | Sajtó kiszolgálása | Portfólió építés | Szakmai kapcsolatépítés

Információk a mentorprogrammal kapcsolatban

A helyszín és időpontok: Budapest / Tatabánya / Győr / Online (részletek lásd fenti tematika táblázatban).

Létszám: maximum 8 fő.

Ára: 75.000Ft (a jelentkezésed követően küldjük az információkat a fizetés módjáról).

Mit tartalmaz az ár? A tematikában szereplő elméleti és gyakorlati programokon való részvételt, a vidék helyszínekre pedig az utazási költséget (közös kisbusszal). 

Jelentkezési határidő: 2024. január 30. kedd éjfél. 

A képek felhasználhatósága: a mentorprogramban készült fotóidat felhasználhatod a portfóliód építésére.

Lemondás: Tekintettel arra, hogy a program természeténél fogva nem szolgáltatható vissza (45/014(II.6.) számú Kormányrendelet), így pénzvisszafizetésre nincs lehetőség. Kérünk, hogy csak akkor jelentkezz a programra, ha tudod vállalni, hogy végig részt veszel a Sportfotós Mentorprogramban!

   

Hogyan tudsz jelentkezni a mentorprogramba?

A mentorprogram díjköteles (75.000Ft a teljes mentorprogram) és előzetes pályázat leadásához kötött.

Pályázat leadási határideje:

2024.01.30. kedd éjfél!

Létszám: max. 8 fő. 

  A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ LEJÁRT!

  A pályázat leadása még nem jelent regisztrációt! 

  Sikeres regisztrációt követően értesíteni fogunk!

  Várhatóan hatalmas lesz az érdeklődés és a túljelentkezés is!

  Kérjük, hogy a pályázati űrlapot pontosan, alaposan és teljes körűen töltsd ki.  

   

  Figyelem! A mentorprogram előadásain, eseményein fényképek, videófelvételek készülnek, amelyek a Fotoplus és programban résztvevő sportszervezetek és szövetségek közösségi csatornáin, weboldalain megjelenhetnek. Részvétel saját felelősségre, a rendezvényeken elmondott szabályok betartásával lehetséges! A résztvevők ezt a jelentkezéssel tudomásul veszik és elfogadják. 

  Szervezők

  Fotoplus

  Ekkora ziccert nem hagyunk ki! A Fotoplus-os munkatársak több alkalommal is ott lesznek majd Veletek.

  Hatalmas gép és optikaparkot biztosítunk a résztvevők számára. Kiválaszthatod majd előre, hogy melyik Nikon, Sony, Lumix, Fujifilm, Canon, Sigma vázat, objektívet szeretnéd élesben kipróbálni és min mindent megteszünk, hogy elhozzuk számodra...! :) Élesben kipróbálhatod a legújabb fotós / videós termékeket és az olyan speciális eszközöket is, amelyeket egyébként csak ritkán van lehetőség (pl. új vázak, spéci objektívek és kiegészítők). 

  Ismerd meg személyesen munkatársainkat, aki a fotós-, videós Partnereink, Barátaink munkáját segítik. Munkánk során örömöt jelent számunkra, ha segíteni tudjuk a fotográfusok és filmkészítők munkáját, szenvedélyét. Filozófiánk központi eleme a segítő, pozitív és barátságos hozzáállás. Mi ebben hiszünk! :)

  Vörös Dávid - sportfotós

  A Magyar Jégkorong Szövetség és az UTE jégkorong szakosztályának a fotósa

  "Nagyjából 8 éve dolgozom sportfotósként az élsportban. Az eddigi egyik legkedvesebb munka számomra, hogy a magyar jégkorong válogatott fotósa lehetek immáron 2 éve, hiszen én is űztem a sportágat közel 20 évig.

  A munkámban kiemelten fontosnak tartom, hogy jó emberi kapcsolatokat tudjak kialakítani. Csak így tudok közel lenni a játékosokhoz olyan pillanatokban, amikor már feszült a hangulat, vagy koncentrálnak egy fontos mérkőzés előtt-közben.

  Igyekszem olyan képekkel megszínezni a galériáimat, amiket másnak nincsen lehetősége lefotózni, ezzel meghálálni a bizalmat, hogy én vagyok az egyetlen, aki ezekben a helyzetekben ott lehet. Szeretném ezekkel a fotókkal a sportolók valódi, pályán kívüli arcát is megmutatni, hiszen a jégen mindenki ismeri már őket, de ami az öltözőben történik, azt kevesen láthatják" - Vörös Dávid

  Vörös Dávid sportfotós és Nikon blogjához: KATTINTS IDE!

  Dávid Facebook oldalán is érdekes sportfotós tartalmakat találsz: KATTINTS IDE!

  Dávid Instagram oldalát is érdemes bekövetned: KATTINTS IDE!

  Vörös Dávid képgalériája (lapozható):

  Partnerek

  Köszönjük a klubok és a szövetségek munkatársainak, illetve a vendég szakmai előadók munkáját, segítségét!  

  Vannak még olyan események, amik jelenleg szervezés-pontosítás alatt állnak! Minimálisan változhat a menetrend és így a helyszínek és Parnerek száma is. Azt biztos, hogy kevesebb / rosszabb nem lesz, maximum még színesebb!

  Magyar Jégkorong Szövetség

  Köszönjük a Magyar Jégkorong Szövetségnek a lehetőséget! Köszönjük a válogatott csapatnak, a szövetség munkatársainak, Kaposi Dávidnak az MJSZ kommunikációs vezetőjének a lehetőséget, hogy a mentorprogramban résztvevők akkreditált sportfotósként részt vehetnek a válogatott mérkőzésein. 

  MOL Tatabánya Kézilabda Club 

  Mentorprogram tatabányai helyszínén elméleti foglalkozáson, illetve NB 1-es mérkőzésen akkreditált sportfotósként is részt vehetsz majd. Köszönjük Székely Marosi Katának a Mol-Tatabánya KC Nemzetközi Kapcsolatok és Kommunikáció vezetőjének az előadását a vendéglátást!

  SERCO UNI Győr

  A győri csapatnál szintén, az elméleti képzésen felül egy NB 1-es mérkőzés sportfotózásán vehetsz majd részt. Köszönjük Deres Istvánnak - a SERCO UNI Győr Digitális marketing vezetőjének az előadását a mentorprogram győri helyszínén.

  UTE Női Röplabda

  Köszönjük Ancsin Ildikó az UTE női röplabda szakosztályvezetőnek, hogy ellátogathatunk majd a röplabda csarnokba egy elméletei foglallkozásra és akkreditált sportfotósként egy éles első osztályú női NB 1-es mérkőzésre is. 

  Domján Péter sportmarketing és kommunikációs szakember

  Domján Péter hat szezonon át, 2019 nyaráig Magyarország egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sportklubjának, a Telekom Veszprémnek a marketingkommunikációs vezetője volt. 2021-ben alapította a 1stEP Innovation nevű céget Farkas Mátéval, mely sportfókuszú startupokat, sportegyesületeket, szövetségeket, sportolókat és szponzorokat segít összekapcsolni, hozzáférhetővé téve a globális sportüzleti és -marketing tudást, valamint támogatva a technológiai innovációkat a magyar és közép-európai sportvilágban. - forrás: https://www.magyarbusiness.org/

     

  Hogyan tudsz jelentkezni a mentorprogramba?

  A mentorprogram díjköteles és előzetes pályázat leadásához kötött.

  Pályázat leadási határideje:

  2024.01.30. kedd éjfél!

  Létszám: 8 fő 

   A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ LEJÁRT!

   A pályázat leadása még nem jelent regisztrációt! 

   Sikeres regisztrációt követően értesíteni fogunk!

   Várhatóan hatalmas lesz az érdeklődés és a túljelentkezés is!

   Kérjük, hogy a pályázati űrlapot pontosan, alaposan és teljes körűen töltsd ki.  

    

   forgalmazott márkáink