MEGBÍZHATÓ PARTNERE 1990 ÓTA

Rendezvények

Sony - Sportfotózás az Öttusa Világkupán

Sony
Sportfotózás
Szűrés törlése
Sony - Sportfotózás az Öttusa Világkupán

Mikor? 2024. április 27-én szombaton, 14:15-től. 

Itt: Budapest - Ludovika Campus - Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Találkozó, rendezvény kezdte itt: Ludovika Aréna - Nemzeti Közszolgálati Egyetem - Budapest 1089, Diószegi Sámuel utca 25. (Google Térkép link).

Sportfotózás, Sony A9III, A1, ARV, 7SIII, FX3 éles teszt lehetőség, szakmai találkozó, tapasztalatcsere! 

Ilyen volt...! :)

Szeretnél az elsők közt értesítést kapni fotós, videós szakmai rendezvényekről? 

Töltsd ki az értesítési űrlapunkat! 

Ehhez KATTINTS IDE!

Sportfotózás / videózás az UIPM Öttusa Világkupa férfi döntőn | Budapest | Ludovika Campus | 2024. április 27. szombat

Fókuszban a Sony A9 III / Sony A1 és a Sony sportfotózáshoz ajánlott objektívjei | Szakmai találkozó, éles teszt lehetőség és családi program egyben

Csatlakozz Te is ehhez az sportfotós / videós rendezvényhez! | Fotózz sportfotósként és teszteljük élesben a Sony zászlóshajóit | Itt lesz a Sony teljes hazai demó készlete, amelyet élesben kipróbálhatsz sportfotósként | Szokásos jó hangulatú, baráti beszélgetés, tapasztalatcsere

Szombati családi programotok is lehet...! :)  Amíg Te sportfotózol, a család többi tagja a nézőkkel együtt szurkolhat a magyar kiválóságoknak. A belépés díjmentes mindenki számára. 

Vedd kézbe és próbáld ki - a sportfotózásban is rengeteg újdonságot hozó forradalmi Sony A9 III fényképezőgépet!

A Sony Alpha 9 III a világ első full-frame rétegelt 24,6 MP-es CMOS képérzékelőjét használja, globális zárrendszerrel. A gördülő záras érzékelővel ellentétben, amely egymás után rögzíti a képeket a legfelső pixelsortól a legalsóig, az Exmor RS™ képérzékelő egyszerre exponálja és olvassa az összes pixelt, így a fényképezőgép teljesen torzításmentesen örökíthet meg gyorsan mozgó témákat. Az 1/80000 másodperc (1/16000 másodperc sorozatfelvétel készítésekor) maximális zársebességgel kombinálva az A9 III forradalmi újítást jelent a profi fotózásban.

Az UIPM Öttusa Világkupa

Április 23-28 között Magyarország ad otthont a 2024-es öttusa világkupa-sorozat harmadik állomásának. Ez a 4+1 eseményből álló versenycsomag alapjaiban határozza meg a világranglistán elfoglalható pozíciókat, melyek végsősoron olimpiai kvótát érnek majd. A magyar versenyzők számára pedig különösen fontos a jó teljesítmény, jelenleg ugyanis nemenként hatan szállnak épp versenybe a megszerezhető kettő párizsi indulásért. Hiába lenne ugyanis akár mind a tizenkét kerettagunknak kvótája, a Játékokra csak két női és két férfi versenyző utazhat majd. Nézői szemmel annál érdekesebb lesz a hazai világkupa, a szabályok értelmében ugyanis itthon négy helyett mind a hat öttusázónk rajthoz állhat majd, harcolva a jobbnál jobb helyekért.

   

Hogyan tudsz részt venni ezen a Fotoplus & Sony sportfotós rendezvényen?

Kiknek szól ez a rendezvény? Profi sportfotósoknak, vagy más területen, de prémium (!) kategóriás fényképezőgéppel dolgozó fotósoknak / filmeseknek, vagy akik most tervezik a váltást új rendszerre és szeretnék előtte kipróbálni élesben a kinézett új Sony munkaeszközüket. Nem csak Sony felhasználóknak! 

A rendezvény díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A rendezvény időpontja:

2024. április 27. szombat, 14:15-től

Helyszín:

Budapest - Ludovika Campus - Nemzeti Közszolgálati Egyetem - A pontos helyszín(ek) hamarosan.

  SZABAD HELYEK SAJNOS BETELTEK!

  A jelentkezés leadása még nem jelent regisztrációt! 

  Sikeres regisztrációt követően értesíteni fogunk!

   

  Figyelem! Az eseményen fényképek, videófelvételek készülnek, amelyek a rendezvény szervezőinek és partnereinek a közösségi csatornáin, weboldalain megjelenhetnek. Részvétel saját felelősségre, a rendezvényen elmondott szabályok betartásával lehetséges! A résztvevők ezt a jelentkezéssel tudomásul veszik és elfogadják. 

  Fotoplus sportfotós rendezvényekről werkfotók (lapozható):

  A sportfotós (és videós) programunk a délutáni a férfi döntőkön:

  14:15-14:30 - Érkezés, regisztráció. 

  14:30-15:00 Kiss Attila (Sony Magyarország) - A professzionális sportfotózáshoz ajánlott Sony eszközök. Az előadás fókuszában a Sony A9 III lesz, a világ első a globális zárral rendelkező fényképezőgépe. Milyen jelentős újdonságokat tartogat a professzionális sportfotósok számára? 

  15:00-15:30 - Tippek, trükkök, infók az öttusa versenyszámok fotózásához. Mire érdemes odafigyelni sportfotósként. Objektív választáshoz tanácsok a különböző versenyszámokhoz és helyszínekhez? Fényképezőgép beállításhoz tippek. Mit, mivel, honnan, hogyan javasolt fotózni. Infók és szabályok a fotózáshoz / videózáshoz. A helyszínek bemutatása. Hol és mit fogunk fotózni, illetve melyek azok a szabályok, amelyeket be kell tartani a fotózások alatt! Kérdezz-felek!

  15:30-16:00 - Kötetlen szakmai beszélgetés, tapasztalatcsere, illetve a demó termékek átvétele. Vedd kézbe Sony fotós, filmes eszköz ajánlatait az öttusa versenyre (vázak, objektívek, telekonverterek)! Tedd fel a kérdéseid a Sony Magyarország és a Fotoplus szakembereinek! A demó termékeket a versenyre személyi igazolvány leadásával tudjuk átadni. 

  16:00 - Bemelegítés fotózása / videózása.

  16:35 - Lovaglás fotózása / videózása: Egyes, kettes, illetve hármas akadályokból álló díjugratás. A lovakat sorsolják, a sportolóknak 20 percük van megismerkedni és bemelegíteni a lovakkal, mielőtt végigmennek a pályán. Az akadályok veréséért és ellenszegülésekért hibapontot kapnak (utóbbiért akár kizárást is, ha az háromszor előfordul), az esésért, és pályatévesztésért pedig azonnali kizárást a versenyszámból.

  17:15 - Bónusz vívás fotózása / videózása. Párbajtőrvívás elektronikus találatjelzéssel, 1 tusra. A sportolók az előző napi körvívás eredménye szerint fordított sorrendben vívnak egymással, létrarendszerben. Az utolsó két versenyző kezdi a vívást, aki közülük győztesként kerül ki, az vívhat a következő sportolóval, majd így tovább, amíg a vívás első helyezettjéhez érnek. Azoknak a sportolóknak, akik találato(ka)t adnak így lehetőségük van plusz pontok gyűjtésére.

  17:45 - Úszás fotózása / videózása. 200 méteres táv teljesítése uszodában, tetszőleges úszásnemben (általában gyorsúszás). Egy másodperc az úszásban 2 másodperc különbséget számít a Laser run-ban.

  18:15 - Laser Run (futás és céllövészet) fotózása / videózása. A futást és a lövészetet még 2009-ben összevonták egyetlen kombinációs számba. Ennek során a versenyzők „handicap” rendszerben rajtolnak. Az előző versenyszámok alatt elért pontszám-különbségekből időkülönbségeket generálnak, és ennek megfelelően indítják a versenyzőket (1 pont = 1 másodperc). Ezzel izgalmasabbá és áttekinthetőbbé vált a verseny: az győz, aki először szakítja át a célszalagot.

  A versenyzők 5x600 métert futnak, közte 4 lövészettel, 10 méterről lőnek a táblákra lézer fegyverekkel. Futással kezdenek, és futással is ér véget a versenyszám. Minden kör után (kivéve az utolsót) a versenyzők beállnak a saját lőállásukba, a cél, hogy minél gyorsabban 5x eltalálják a táblát. Akinek ez sikerült (a leggyorsabbaknak elég 8-10 másodperc), indulhat a következő futásra, 50 másodperc után pedig automatikusan elindulhatnak. Hatalmas versenyek szoktak kialakulni, mert magas pulzussal, izgulva egészen könnyű hibázni.

  Demó termékek leadása. 

  Eredményhirdetés fotózása / videózása saját eszközeiddel.


  Az "Öttusa Világkupa Fotója" - Játék

  A rendezvényt követően - legkésőbb 2024. május 3. péntek éjfélig - küldd el e-mail-ben a stokucsa.gabor@fotoplus.hu e-mail címre az itt készült legjobb fotódat (max. 3db-ot). 

  A nevezéshez kérjük add meg az e-mail-ben:

  • Neved:
  • Telefonszámod:
  • Adj egy címet a fotódnak:
  • A fájlnév kérjük az alábbi legyen: Vezetekneved_Keresztneved_Fotód_Címe
  • Csatold a fotódat (max. 3db-ot)!

  A beérkezett fotók a Fotoplus és Magyar Öttusa Szövetség közösségi oldalán is megosztásra kerülnek!

  A győztes fotót zsűri fogja kiválasztani. A zsűri:

  • Várhegyi Erna - Sportfotós
  • Márkus Ádám - Sony Magyarország
  • Gréger Szabolcs - Fotoplus budapesti szaküzletének vezetője, fotográfus  

  A zsűri döntése alapján a három legtöbb pontot elérő fotó (fotós) kerül díjazásra:

  • 3*1db A sportolók által dedikált relikvia a Magyar Öttusa Szövetségtől 
  • 3*1db A győztes fotódból vászonkép a Fotoplus Fotólaborjától.

  A fotós játékra jelentkezők a nevezés leadásákor tudomásul veszik, hozzájárulnak és elfogadják, hogy a fotós játékban résztvevő fotó a Fotoplus Kft, a Magyar Öttusa Szövetség, a Sony Magyarország közösségi oldalain, weboldalán megosztásra, felhasználásra kerülhetnek. Természetesen ebben az esetben az adott fényképet készítő fotós neve feltüntetésre kerül. 


  Hasznos információk!

  Kiknek szól ez a rendezvény? Profi sportfotósoknak, vagy más területen, de prémium (!) kategóriás fényképezőgéppel dolgozó fotósoknak, vagy akik most tervezik a váltást új rendszerre és szeretnék előtte kipróbálni élesben a kinézett új Sony munkaeszközüket.

  Kísérők: Hozd magaddal a családod, barátaid! Szurkoljanak a nézőkkel együtt a magyar kiválóságoknak. Az Öttusa Világkupára mindenki számára díjmentes a belépés.   

  Tipp: Indulás előtt tervezd meg az utat, menetidőt. 

  Mit hozz magaddal? A fényképezőgéped feltöltve, szabad hellyel a memóriakártyán... :) A kipróbálni, használni kívánt vázzal kompatibilis memóriakártyát. 

  Energiapótlásnak? Tipp: hozz magaddal vizet, üdítőt, szendvicset, csokit, müzliszelet, stb...

  Találkozó, programok kezdete: Ludovika Aréna - Nemzeti Közszolgálati Egyetem - Budapest 1089, Diószegi Sámuel utca 25. (Google Térkép link)

  Parkolás: Az autóval érkezők a környező utcákban parkolhatnak, hétvégén ingyenesen (pl. Diószegi Sámuel utca, Elnök utca), azonban elképzelhető, hogy a rendezvény kezdetekor már elfogynak a közeli parkolóhelyek! 

  Itt ezen a bejáraton keresztül tudsz bejutni a csarnokba, majd a csarnokban kövesd a Fotoplus & Sony zászlókat: 

  Budapest - Ludovika Campus - Nemzeti Közszolgálati Egyetem térképe:

   

  A családod többi tagjának, barátoknak is szuper program lehet!
  Amíg Te fotózol, addig a nézőkkel együtt, remek hangulatban, szép környezetben követhetik a különböző versenyszámokat...:) 

   

  Fotók az előző Öttusa Világkupáról Kairóból (lapozható):

  A sportfotós rendezvény szervezői az Öttusa Világkupa férfi döntőjén 

  Fotoplus

  Ismerd meg személyesen munkatársainkat, aki a fotós-, filmkészítő Partnereink, Barátaink munkáját segítik. Munkánk során örömöt jelent számunkra, ha segíteni tudjuk a fotográfusok és filmkészítők munkáját, szenvedélyét. Filozófiánk központi eleme a segítő, pozitív és barátságos hozzáállás. Mi ebben hiszünk! :)

  Sony Magyarország

  Ez a sportfotós rendezvény a Sony Magyarország támogatásának köszönhetően valósulhat meg. Felföldi László (Sony Magyarország), Márkus Ádám (Sony Magyarország), Kiss Attila (Sony Magyarország). Köszönjük! :) 

  A Sony-t 1946-ban Ibuka Maszaru mérnök és Morita Akio fizikus alapított Tokióban. Jelenleg világszerte több mint 100.000 alkalmazott alkotja a Sony Csapatát. Az évek során a Sony meghatározó szereplővé vált az elektronika, zene- és filmipar területén is (Sony Music Entertainment, Sony Pictures Entertainment). Piacvezető termékei közé tartozik a Sony Alpha fényképezőgépek, a PlayStation, Sony Bravia televíziók, de ilyen volt például a legendás Walkman is. A Sony globálisan ismert és elismert márka a minőség és az innováció terén.

  Partnerek

  Magyar Öttusa Szövetség

  Köszönjük szépen a Magyar Öttusa Szövetség munkatársainak, az Öttusa Világkupa szervezőinek a lehetőséget, hogy itt lehetünk ezen az eseményen! 

  Az öttusa összetett versenysport, amely öt sportágból (lovaglás, vívás, úszás és laser run - futás és lövészet kombinációja) áll össze. Modern pentatlonnak is nevezik. A versenyek lebonyolítása lehet egyéni, csapat- vagy váltóverseny jellegű. Az újkori olimpia felújítója, Pierre de Coubertin báró javaslatára elevenítették fel az ókori ötösviadalt a modern kor követelményeinek megfelelően. Az öttusa először az 1912-es stockholmi olimpián szerepelt. Csapatversenyeket 1952-től 1992-ig rendeztek. Magyarországon az első versenyt 1927. április 21–29. között Budapesten rendezték meg. Budapesten az első nemzetközi versenyt 1935-ben rendezték meg (ez nem hivatalos Európa-bajnokság volt). A második világháború előtt az Olimpiai Magyar Nemzeti Bizottság irányította a sportágat, amely 1941-ben alakult meg. A Magyar Öttusa Szövetség 1947-ben jött létre. Az első hivatalos magyar bajnokságot 1946-ban rendezték meg. Az első bajnok Karácson László lett. Az ugyanakkor megrendezett csapatbajnokságot a Csepel SC nyerte meg. A sportág történetének legnagyobb magyar alakja Balczó András, aki háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok volt 1960 és 1972 között. A sportág első magyar női olimpiai bajnoka Vörös Zsuzsanna volt Athénban, 2004-ben.

  Ludovika Campus

  A Ludovika fejlesztése 2011-ben kezdődött. A Ludovika Campus a teljes magyar közszolgálati felsőoktatást megvalósító Nemzeti Közszolgálati Egyetem otthona. A Beruházási Projekt első ütemének 2018-as zárásával tehát újjáéledt egy teljes, korábban elhanyagolt városrész: az Orczy-negyed megújításával, egy leépült közpark és városrész rehabilitációjával az egész Józsefvárosban és Budapesten is javult az életminőség. A Ludovika Campus megvalósulása a Nemzeti Közszolgálati Egyetem életében jelentős esemény, hiszen hosszú idő után újra egyetemi funkciót kapott az egykoron a Ludovika Akadémia részeként működő épület. A felújítás során a szárnyépület eredeti homlokzatát megőrizték. A több mint 8000 négyzetméter hasznos alapterületű épületben 21. századi irodák, szemináriumi termek, nyelvi laborok, és a ludovikás hagyományokat őrizve két vívóterem is várja a hallgatókat. Az elismerést bizonyítja, hogy a Ludovika Campus Magyar Örökség-díjban részesült. 

  Sony Alpha 9 III - Vedd kézbe és próbáld ki élesben a sportfotósok álmát - ezt a forradalmi újdonsággal rendelkező fényképzőgépet!

  A Sony bemutatta az úttörő új Alpha 9 III (α9 III) kamerát, amely a világ első full-frame globális záras képérzékelőjével van felszerelve.

  A lenyűgöző új, globális záras full-frame képérzékelő lehetővé teszi, hogy a kamera akár 120 képkocka/mp sorozatfelvételi sebességgel, torzítás és kamera elsötétítés nélkül fényképezzen. Azáltal, hogy ezt az innovatív érzékelőt a Sony eddigi legfejlettebb AF-rendszerével kombinálja - amely másodpercenként akár 120-szoros AF/AE fókuszszámítással büszkélkedhet -, valamint a vaku szinkronizálásának képességével minden felvételi sebességnél, az α9 III a lehetőségek új világát nyitja meg a profi fotósok előtt a meghatározó pillanatok megörökítéséhez.

  „Az új Alpha 9 III mérföldkő a Sony képalkotási üzletága számára" - mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe IP&S marketing vezetője. „A hivatásos fotósok igényeit és szükségleteit szem előtt tartva tervezett kamera minden egyes frissítése – az érzékelőtől kezdve a méreten át a gombok elrendezéséig és a menüfunkciókig – a képalkotó közösségünk konkrét kéréseinek és visszajelzéseinek figyelembevételével készült. Meghallgattuk a vásárlóinkat és izgatottan várjuk, hogy megtapasztalhassák azokat az új funkciókat, amelyek az Alpha 9 III-ban összpontosulnak. Ezek olyan képességek, amelyek lehetővé teszik a fotósok számára, hogy olyan dolgokat örökítsenek meg, amiket ezelőtt nem tudtak." Salmon Legagneur így folytatta: „Az alkotók a világ minden táján még dinamikusabb képeket készíthetnek különösen akkor, ha az Alpha 9 III-at gazdag objektívkínálatunkkal kombinálják. A legjobb hatást az új 300mm-es F2.8 G Masterrel – a világ legkönnyebbii nagy rekeszértékű teleobjektívjével lehet elérni.

  Az α9 III tulajdonságai

  Az fényképek készítésének új, dinamikus dimenziója, amelyet a világ elsői globális záras képérzékelője hoz létre:

  Az új α9 III egy újonnan kifejlesztett, a világ elsői globális záras, teljes képkockás, egymásra épített CMOS képérzékelőjével rendelkezik, megközelítőleg 24,6 megapixelesiii, beépített memóriával. Mindezt a legújabb BIONZ XR® képfeldolgozó motorral kombinálták. Elsötétedésmentes sorozatfelvétel érhető el az AF/AE követésseliv, másodpercenként akár 120 képkocka sebességgeliv. Az új α9 III nagy sűrűségű fókuszsík fázisérzékelő AF-fel van felszerelve. A beépített mesterséges intelligencia feldolgozó egység a valós idejű AF segítségével nagy pontossággal ismeri fel a legkülönfélébb témákat. Az akár 120 kép/mp-es nagysebességű teljesítmény és a rendkívül pontos témafelismerő teljesítmény kombinálásával könnyedén fényképezhetők olyan figyelemre méltó jelenetek és pillanatok, amelyek szabad szemmel nem láthatókiv. Az α9 III mesterséges intelligencia feldolgozó egysége támogatja a filmek és fotók készítését is pontos forma- és mozgásfelismeréssel, túlszárnyalva az emberi szem felismerési teljesítményét a Real-time Recognition AF és Real-time Tracking funkciókkal, amik automatikusan felismerik, lekövetik és fókuszálják a témátv. Az α9 III 8,0 fokozatúvi optikai, 5 tengelyes beépített képstabilizátorral van felszerelve, amely lehetővé teszi a kiváló minőségű képmegjelenítést.

  A készülék megszabadult a hagyományos mechanikus záras képérzékelők korlátaitól, és 1/80000 másodperces maximális zársebességet ér el (sorozatfelvétel esetén 1/16000 másodperceset) vii, ami lehetővé teszi a nagy sebességű, torzításmentes rögzítést. Ha egy kompatibilis Sony vaku van csatlakoztatva a géphez, mint például a HVL-F60RM2 és HVL-F46RM (külön megvásárolható), lehetőség van a vaku szinkronizálására. Ebben az esetben akár 1/ 80000 másodperces záridővel is készíthetünk képeketvii. Korábban, ha a felhasználó a vaku szinkronizálási sebességénél gyorsabban engedte ki a zárat, a fény mennyisége meredeken csökkent, de a teljes sebességű vaku szinkronizálás funkcióval most már olyan jelenetek is fényképezhetők, amelyeket a hagyományos technológiával nem lehetett volna egykönnyen megörökíteni. Továbbá, amikor LED-es megvilágítás mellett készítünk fotókat vagy filmeket, a Hi Frequency Flicker funkció jelentősen csökkentheti a nagyfrekvenciával járó villódzási problémákat, mivel lehetővé teszi a zársebesség finom beállítását a villódzási frekvenciának megfelelően a monitor megtekintése közben.

  Az α9 III választható kioldáskésleltetés móddal rendelkezik, ami lehetővé teszi felhasználója számára, hogy előnyben részesíthesse a kioldáskésleltetést vagy a képkereső/monitor kijelzésétix. Az újonnan telepített Pre-Capture funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy akár 1 másodpercre visszamenjen és rögzítse a pillanatot, mielőtt megnyomná az exponáló gombot. A sorozatfelvételi sebességnövelő funkcióx a fényképezés során változik és a továbbfejlesztett sorozatfelvételi funkció biztosítja, hogy a fontos pillanatok megbízhatóan rögzüljenek. Mindez a nagy puffermemória és a megnövelt általános rendszersebességnek köszönhetően akár 390 Fine JPEG képxi rögzítését is eredményezheti egy folyamatos 30 képkocka/másodpercxii sorozatban.

  A testreszabható fókuszterületek a korábbi S, M és L méretek helyett XS-től XL-ig terjednek. Az Előre beállított fókusz/zoom funkció lehetővé teszi az előre beállított fókusz- és zoombeállítások megjegyzését a kamerában, hogy szükség esetén gyorsan előhívhatók legyenekxiii. A meglévő egyéni fehéregyensúly-keretméret mellett a felhasználó mostantól szükség szerint más méreteket is választhat, ami lehetővé teszi a fehéregyensúly finom beállítását a kép elkészítése után. Az α9 III olyan továbbfejlesztett funkciókkal rendelkezik, mint a legújabb AF-algoritmusok, amelyek AF-S módban (ISO 100 egyenérték, F2.0 objektív) akár EV-5 fényerőig nagy AF-pontosságot érnek el, az AF-követés F22-es xiv sorozatfelvételhez. Ezen túlmenően az összetett RAW-felvétel funkció lehetővé teszi több egymás utáni kép kiváló minőségű összetett képpé történő kombinálását.

  Fejlett videóteljesítmény torzítás nélkül

  A globális záras képérzékelő torzításmentes képkidolgozást biztosít videók és fotók esetén egyaránt. A felhasználó például könnyedén készíthet képeket a közeli tájról egy gyorsan mozgó járműből, például autóból, de ugyanígy gyorsan mozgó témákat is lencsevégre kaphat. Ez a kamera az első az Alpha™ sorozatban, amely képes 4K 120p nagy képkockasebességű videót rögzíteni vágás nélkül, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy a kívánt látószögben készítsen felvételeket. Lehetőség van továbbá nagy felbontású 4K 60p videók készítésére 6K túlmintavételezéssel.

  Az α9 III S-Cinetone™ funkcióval rendelkezik, amelyet a VENICE digitális mozifilm-kamera videokészítéséhez hoztak létre, ami gyönyörűen kiemeli az emberi bőrt és a tárgyakat, természetes fénypontokat hozva létre azokon. Az α9 III a legújabb videóteljesítménnyel rendelkezik, beleértve a gazdag gradációs teljesítményt és az S-Log3-t. A készülék Log felvételi módban képes tükrözni és megjeleníteni a felhasználó kedvenc importált LUT-ját. Az α9 III kompatibilis a videókészítők számára készült "Monitor & Control" mobilalkalmazással.

  Működőképesség és megbízhatóság a szakemberek számára

  A Sony meghallgatta a hivatásos fotósok véleményét és megalkotott egy olyan megbízhatóságú és kezelhetőségű gépet, amit valóban az ő igényeikhez szabtak. A markolat formáját továbbfejlesztették és ergonómiailag úgy alakították ki, hogy a felhasználó könnyedén a tenyerében tudja tartani, így elkerülve az esetleges kényelmetlenségeket még teleobjektív használata közben vagy hosszú ideig tartó használat esetén is.

  A VG-C5 függőleges markolat (külön megvásárolható) ugyanolyan kezelhetőséget és sokoldalúságot kínál vízszintes felvételek készítésekor; kényelmes támaszt nyújt hosszú felvételek készítéséhez. A markolat és az exponálógomb területe ugyanolyan kialakítású, mint a kamera fő váza, így a képfelvétel kényelmetlen érzés nélkül, a kamerával azonos kezelhetőséggel készülhet. Az α9 III egy 4 tengelyes, többszögű LCD monitorral van felszerelve, amely érintéssel kezelhető, így intuitív kezelést tesz lehetővé a legújabb érintéses menü segítségével. Az elektronikus kereső 9,44 millió képpontos Quad XGA OLED-et használ és nagy láthatóságot ér el ugyanolyan fényerővel, mint az α7R V, körülbelül 0,90x-es nagyítással x. A kamera előlapján található egy egyéni gomb, amivel a fotós a sorozatfelvételi sebességet tudja beállítani. Ezt a gombot a markolatot tartó újjal lehet működtetni. Ez támogatást nyújthat a professzionális fotósoknak, bármilyen környezetben is fényképezzenek.

  Nagy sebességű munkafolyamat és skálázhatóság az azonnali kidolgozás támogatásához

  Az α9 III új funkciói közé tartozik a lejátszási képszűrő, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy nagy sebességű sorozatfelvételt használva hatékonyan kiválasszon nagyszámú képet, valamint azt is, hogy képlejátszás közben is használható legyen a funkciómenü. Mindkét tulajdonság erőteljesen támogatja a professzionális munkafolyamatokat a felvételtől egészen a kidolgozásig.

  A funkciómenü mostantól használható a lejátszás közben, így a felhasználó hatékonyan kiválaszthat nagyszámú képet a nagy sebességű sorozatfelvételek használata közben. A "Lejátszás funkciómenü" előre hozzárendelhető, így a felhasználó a képlejátszás során védelmet, okostelefonos átvitelt, FTP átvitelt stb. végezhet. A felhasználó kiválaszthatja a lejátszási szűrővel leszűkített képeket és a funkciómenüből lejátszhatja azokat, lehetővé téve a konkrét képek gyors kidolgozását. A kamera hátoldalán külön mikrofon található a hangmemóriák rögzítéséhez, a száj közelében elhelyezett beépített mikrofon pedig lehetővé teszi a hang tiszta rögzítését zajos környezetben is. A rögzített hangadatok a képekkel együtt FTP-n keresztül is továbbíthatók. A kamera lehetővé teszi a felhasználó számára 20 olyan előbeállítás alkalmazását, amiket az International Press Telecommunications Council (IPTC) támogat. Ez egy olyan nemzetközi tanácsadó testület, amelyben különböző országok hírszervezetei vesznek részt.

  Az α9 III akár kétszer olyan gyorsan képes adatokat továbbítani, mint az α9 II. Az 5 GHz-es kommunikáció maximális sebességet és stabilitást kínál a hír- és sportfotósok számára, akiknek FTP-n keresztül azonnal kell közvetíteniük. Az α9 III természetesen nem csak a terepen, hanem stúdiókörnyezetben is kivállóan használható. Az α9 III számos módon lehetővé teszi a fotók és filmek rögzítését a memóriakártyára, beleértve a CFexpress A típusú kártyákat, valamint az UHS-I és UHS-II SD-kártyákat támogató két memóriafoglalatot.

  Kompatibilis a "Transfer & Tagging" professzionális mobilalkalmazással, amely felgyorsítja a képküldési munkafolyamatot, valamint a "Remote Camera Tool" alkalmazással, amely lehetővé teszi a PC-k távoli felvételkészítését vezetékes LAN segítségével. Emellett a Sony a Camera Remote SDK új verziójának megalkotását is tervezi. Ezzel az újítással egy olyan szoftverfejlesztő készlet jönne létre, ami lehetővé teszi a kamera távoli működtetését és a fényképezési beállítások módosítását.

  Ezenkívül az α9 III a tervek szerint előmozdítja az olyan funkcionális fejlesztéseket, mint az FTP-működtethetőség, relé lejátszás és a C2PAxv formátum támogatásaxvi a kameraszoftver frissítésén keresztülxvii.

  A Sony a jövőben tovább bővíti az α1 és α7S III olyan funkcióit, mint a légzéskorrekció, a relé lejátszás és a C2PA formátum támogatásaxvii, hogy az α9 III mellett a profik igényeit ezek a gépek is kielégítsék.

  24.6MP teljes képkockás globális záras érzékelő
  Akár 120 fps folyamatos Felvétel AF/AE-vel
  Előrögzítés funkció, Gyorsító gomb
  Vaku szinkronizálás akár 1/80,000 mp.
  4K 120p 10 bites videó, S-Log3 és S-Cinetone
  759 pontos fázisérzékelő AF követéssel
  8 fokozatú, 5 tengelyes, testbe épített képstabilizátor
  9,44m-Dot EVF 240 fps frissítési sebességgel
  3,2" 2,1m-Dot 4 tengelyes érintőképernyős LCD kijelző
  Kettős CFexpress típusú A/SD kártyahely

  Cikkszám:
  480-ILCE9M3B.CEC
  Raktáron
  2 899 890 Ft
  12 MP FullFrame Exmor R képérzékelő
  3840x2160 120 kép/mp 4K videórögzítés
  40-409600 ISO érzékenység
  795 pontos autófókusz
  10 kép/mp sorozatfotó
  Cikkszám:
  480-ILCE7SM3B.CEC
  Rendelhető
  1 499 890 Ft
  • 26,1MP APS-C BSI CMOS érzékelő
  • UHD 4K akár 120p
  • Kompakt forma cage-free használatra tervezve
  • 10-bites 4:2:2 XAVC S-I, 16-bites nyers kimenet
  • S-Cinetone/S-Log3/HLG, 14+ Stops DR
  • Fázisérzékelő AF/arckövető/szem AF
  • Standard ISO 100-32000 | Kettős alap ISO
  • Két CFexpress típusú A/SDXC kártyahely
  • Felhasználói LUT-ok és Timecode szinkronizálás támogatása
  Cikkszám:
  480-ILMEFX30B.CEC
  Raktáron
  774 890 Ft
  35 mm Full-Frame magas érzékenységű CMOS szenzor
  4K 120 FPS felvételek
  Súly: 890g
  HIÁNYTERMÉK! Beérkezése bizonytalan
  Cikkszám:
  480-ILMEFX6VDI.EU
  Raktáron
  2 699 890 Ft
  Gyújtótávolság: 24-70 mm
  Maximális rekesznyílás: f/2.8
  Bajonett: Sony E
  Lencse formátumú lefedettség: Full-Frame
  Cikkszám:
  480-SEL2470GM2.SYX
  Raktáron
  899 890 Ft

  Gyújtótávolság (mm): 70–200mm
  Maximális blende (F): 2,8
  Bajonett: Sony E-bajonett
  Képstabilizálás (SteadyShot): Optikai SteadyShot
  Szenzor kompatibilitás: 35 mm-es Full Frame

  Cikkszám:
  480-SEL70200GM2.SYX
  Raktáron
  1 129 890 Ft
  Kizárólag E bajonettes Sony Alpha fényképezőgépekkel használható
  APS-C és FullFrame szenzor mérethez
  Nagy teljesítményű tele objektív
  Időjárás álló kivitelezés, fluorbevonattal
  Cikkszám:
  480-SEL400F28GM
  Rendelhető
  5 699 890 Ft
  Kizárólag E bajonettes Sony Alpha fényképezőgépekkel használható
  APS-C és FullFrame szenzor mérethez
  Nagy teljesítményű tele objektív
  Időjárás álló kivitelezés, fluorbevonattal
  Cikkszám:
  480-SEL600F40GM
  Rendelhető
  6 499 890 Ft
  Telekonverter 1.4x
  Kizárólag E bajonettes FullFrame Sony fényképezőgépekkel használható
  Kompatibilis: Sony SEL 70-200mm GM, SEL 100-400mm GM, SEL 200-600mm G, SEL 400mm GM, és SEL 600mm GM objektív
  Cikkszám:
  480-SEL14TC.SYX
  Raktáron
  249 890 Ft
  Telekonverter 2x
  Kizárólag E bajonettes FullFrame Sony fényképezőgépekkel használható
  Kompatibilis: Sony SEL 70-200mm GM, SEL 100-400mm GM, SEL 200-600mm G, SEL 400mm GM, és SEL 600mm GM objektív
  Cikkszám:
  480-SEL20TC.SYX
  Rendelhető
  249 890 Ft
  forgalmazott márkáink