MEGBÍZHATÓ PARTNERE 1990 ÓTA

Speedzone

Sigma & Speedzone.hu & Fotoplus szakmai nap

Sigma
Balaton-felvidék
Szűrés törlése
2023.08.24 21:22
Sigma & Speedzone.hu & Fotoplus szakmai nap

A SZABAD HELYEK BETELTEK AZ ELŐZETES ÉRTESÍTÉST KÉRŐKKEL!

Mikor? 2023. október 13. 14:00 óra

Hol lesz? Kaáli Autó-Motor - Dörgicse (Balaton-felvidék, Káli-medence)

Sigma & Fotoplus közös tesztnap fantasztikus környezetben! 

Miről szól? Részt vehetsz ebben a "Benzingőzös Csodaországban" tartott közös autófotózáson, egy kérdezz-feleleken Mosoni Péterrel és Vályi Istvánnal. Sőt egy igazi "Vályi Pistás" ismertetőn, bemutatón az itt kiállított kedvenc veterán autóiról.   

A SZABAD HELYEK BETELTEK! - Sigma & Fotoplus fotós szakmai rendezvény - A "Benzingőzös Csodaországban| Vályi Istvánnal, a Speedzone.hu Csapatával és Mosoni Péterrel | 2023. október 13. péntek 14:00 | Kaáli Autó-Motor Múzeum

Exkluzív fotós program, a szokásos jó hangulatban a Fotoplus-nál.
Élesben tesztelheted, kézbe veheted a Sigma Magyarország teljes demó termékpalettáját és kompatibilis MILC fényképezőgép márkák zászlóshajóit.
Itt a helyed, ha nem egy száraz előadásra, vagy értékesítésre épülő rendezvényre vágysz.
  Téged is vár a Fotoplus, a Sigma Magyarország, a Kaáli Autó-Motor-Múzeum, a Speedzone.hu Csapata, illetve Vályi István és Mosoni Péter! :)

Hol és mikor lesz ez a Sigma & Fotoplus rendezvény?

Dátum: 2023. október 13. péntek 14:00

Helyszín: Kaáli Autó-Motor - Balaton-felvidék, Káli-medence - 8244 Dörgicse, Csörgőfa u. 33/2. (Google Térkép itt)

Kiknek a jelentkezését várjuk erre a rendezvényre?

Professzionális, prémium kategóriás eszközzel dolgozó autó, magazin, rendezvény, művész fotósokat, akik szeretnék kipróbálni a Sigma Art objektíveket a gyakorlatban. 

A csalódások elkerülés érdekében kérjük, hogy abban az esetben jelentkezz, ha úgy érzed, hogy a fenti felsorolásba beletartozol.

   

Hogyan tudsz részt venni ezen a Sigma & Fotoplus rendezvényen?

A rendezvény díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Max. létszám: 40 fő 

  A SZABAD HELYEK BETELTEK AZ ELŐZETES ÉRTESÍTÉST KÉRŐKKEL!

  A jelentkezés még nem jelent regisztrációt! 

  Sikeres regisztráció esetén e-mail-ben értesítünk! 

   Figyelem! Az előadásokról fényképek, videófelvételek készülnek, amelyek a Fotoplus, a Sigma Magyarország és a Speedzone.hu közösségi csatornáin megjelennek. A részvevők ezt a jelentkezéssel tudomásul veszik és elfogadják.

  A tervezett program

  14:00-14:30 - Érkezés, regisztráció.

  14:30-14:35 - Megnyitó és köszöntő.

  14:35-15:05 - Technikai (gyakorlati) tippek, tanácsok a Sigma Magyarország Csapatától az autófotózáshoz ajánlott objektívekről.

  15:05-15:35 - Kérdezz-felelek Vályi Pistával és Mosoni Péterrel.

  15:35-15:45 - Rövid szünet. 

  15.45-15:50 - Szabályok, infók amelyeket be kell tartani a közös fotózás során.

  15:50-16:30 - Vályi Pista a kiválasztott kedvenc veterán autóit fogja bemutatni, közben közös fotózás Mosoni Péter vezetésével.   

  16:30-17:30 - További autófotózási lehetőségek, Sigma objektívek, prémium vázak további tesztelése élesben, Mosoni Péter tippjeivel. Kérdésed van, akkor tedd fel nyugodtan a Fotoplus és Sigma Magyarország szakembereinek! :) 

  A végén összeállunk majd egy közös fotóra? :)


  Szervezők és Partnerek

  Sigma Magyarország Csapata

  SIGMA Magyarország támogatásának köszönhetően valósulhat meg ez a valóban exkluzív fotós rendezvény. Köszönjük! :)

  "Hisszük, hogy minden olyan pillanat, amelyet fényképen vagy videón megörökítünk, egy különleges pillanat, amely egyedi jelentőséget hordoz." - Sigma

  Tudtad-e? A SIGMA alapításunk, azaz 1961 óta kizárólag fotózással és videókészítéssel kapcsolatos termékeket gyárt. Vagyis minden energiájukkal a képalkotáshoz kapcsolódó termékek fejlesztésére koncentrál. Valamennyi termékük ízig-vérig „Made in Japan”. Objektívjeik az egyetlen, Aizuban található gyáregységben készülnek, az alapanyagok pedig a Tohoku régióból származnak. 

  Vályi István

  Speedzone egyik arca és műsorvezetője. Vályi Pista neve mára már fogalom a hazai autós újságírás és média világában, illetve az autózás szerelmesei körében is. Autós témákkal kapcsolatos tudásával és szenvedélyével képes rengeteg embert inspirálni. Nem csak az autózás rajongóit. 

  Mosoni Péter

  Kreatív magyar autófotós. Meghatározó autómárkák, cégek fotósa - Mercedes-Benz Global, Pappas, Volkswagen, Lexus Buda, MINI Hungary illetve a Kaáli Autó-Motor Múzeum hivatásos fotósa.

  "A fényképezést 18 éves koromban kezdtem, és rájöttem, hogy össze tudom kapcsolni a fotózást másik szenvedélyemmel - az autókkal. Az autós fotózás karrierem autók iránti rajongásból kezdődött, és minden azzal kapcsolatos dologból, majd sikeres karrierré alakult, ahol autókat fotóztam. Eredetileg barátaim büszkeségeiről készítettem fényképeket, később gyűjtők és helyi kereskedések kerestek meg. Ma már segítséget tudok nyújtani reklámokhoz, brosúrákhoz, sajtóhoz, szerkesztéshez, utómunkához, stock fotókhoz és még sok más területhez"  - Mosoni Péter

  A Speedzone.hu Csapata

  Bessenyey Péter (operatőr), Cseh Gábor (operatőr), Sallós-Kovács Péter (operatőr)

  "2017 júniusa óta hiszünk töretlenül abban, hogy érdemes hétről hétre online video tartalmat gyártani, amit korábban csak televízióba készítettünk.

  Közel hozzuk hozzád az autózást és mindent, ami körülötte van. Gépek, emberek, történetek, ahogy te is szeretnéd. Fűszerként pedig egy maréknyi őrület és vakmerőség." - Speedzone.hu

  Kaáli Autó-Motor Múzeum

  Kaáli Nagy Géza professzornak, az egykori Kaáli Intézetek alapítójának régi vágya vált valóra. Az elmúlt néhány év alatt létrehozta és látogathatóvá tette az ország legnagyobb legnagyobb és legváltozatosabb járműgyűjteményét. Az összes jármű üzemképes és eredeti újszerű vagy felújított, restaurált állapotban tekinthető meg.

  A gépkocsik gyűjteménye egyedülálló az országban. Több olyan jármű akad, amelyből Magyarországon csupán egyetlen példány található. A fő helyen a 109 éves F.N. Model 1950s szerepel. További fénypontok: MG TC (1949), Fiat Special F3 (1952), Lea-Francis 14 HP (1953), Alvis TC,108/G Graber-Willowbrook (1955), Borgward Isabella Coupe (1960), Lancia Flaminia GT 2.5 Touring (1960), Facel Vega II (1963), Iso Lelle (1971), Lamborghini Espada (1973),. Rover P5b Coupe (1973). 

  Olyan világhírű modellek állnak itt egymás mellett, mint a Ford Model T, Plymouth 30U, Rolls-Royce Silver Shadow, Bentley Continental R, Aston Martin V8, BMW 502 (a “barokk angyal”), Cadillac 62, Mercedes-Benz 190 SL, Porsche 356B, Ford Mustang, Volvo P1800S, Jaguar E-type, Maserati Merak, Ferrari 208 GT4, Morgan 4/4, Willys M38, Chevrolet 3100, Alfa Romeo Montreal, Volkswagen Transporter “Samba”, Rover, Bitter Coupe SC 3.0 és még sorolhatnánk tovább. 

  Sehol a világon nem található egy fedél alatt annyi magyar gyártmányú motorbicikli, mint itt Dörgicsén. Méray 1000, WM Csepelek, SHB, BM, Mátrák, túra Csepelek, Tünde, Panni, Berva, Danuvia és az összes Pannónia egészen az 1975-ben gyártott P12-s modellig, köztük olyan ritkaságokkal, mint a Pannónia MC62 vagy a Danuvia DMC125. A volt szocialista országokban gyártott motorbiciklik jeles képviselői is a gyűjteményt erősítik.

  Fotoplus Csapata 

  Ismerd meg személyesen Molnár Csaba fotós kollégánkat, aki a kiemelt fotós-, videós Partnereink, Barátaink munkáját segíti. Fordulj bátran Csabához!


  Fotoplus infóvonal:

  Infóvonal a rendezvényünkkel kapcsolatban:  Molnár Csaba: +36707092971, molnar.csaba@fotoplus.hu

  Tipp: mentsd el ezt az oldalt a kedvencek közé! 

  Néhány fotó a Kaáli Autó-Motor Múzeumból:

  Leica L mount objektívek/full frame formátum
  Rekeszérték-tartomány: f/1.4 és f/16 között
  Két SLD elem
  Három aszférikus elem
  Szuper többrétegű bevonat
  Lépcsős AF motor, MFL kapcsoló
  Lekerekített 11 lapátos rekesz
  82 mm-es első szűrőmenettel
  Hátsó szűrőtartó
  Tartós sárgaréz bajonettes rögzítés
  Cikkszám:
  721-S414969
  Raktáron
  409 890 Ft
  Rekesz tartomány: f/1.4 és f/16 között
  Két FLD elem és egy SLD elem
  Négy aszférikus elem
  STM autofókusz motor
  Lekerekített 11 lapátos rekesz
  Sárgaréz bajonett foglalat
  72 mm-es elülső szűrőmenetek
  Cikkszám:
  721-S405965
  Raktáron
  369 890 Ft
  forgalmazott márkáink