MEGBÍZHATÓ PARTNERE 1990 ÓTA

Hírek, újdonságok

Új PENTAX 17 kompakt filmes fényképezőgép - Itt a Fotoplus-nál!

Újdonság
Pentax
Szűrés törlése
2024.06.17 21:01
Új PENTAX 17 kompakt filmes fényképezőgép - Itt a Fotoplus-nál!

Várható érkezése? 2024. június vége

Új filmes fényképezőgép? Igen...!!!  A PENTAX 17 lehetővé teszi a fotósok számára, hogy teljes mértékben élvezzék a filmes fényképezőgépek világát - a fotográfia eredetét. Ideális modell nemcsak a filmes fényképezőgépek rajongói számára, akik már évek óta élvezik a filmes fotózást, hanem a fiatal fotósok számára is, akik izgatottan próbálják ki először a filmes fotózást.

PENTAX 17 - Kompakt filmes fényképezőgép fix gyújtótávolsággal, “half-frame” méretű fényképek készítésére tervezve

Itt az idő a filmre! - Igazán stílusosan kifejezheted a kreativitásod, eredetiséged....! :)

A PENTAX 17 kompakt  kizárólag filmes fényképezőgépek által létrehozott jellegzetes képminőség mellett a felhasználók számára biztosítja a filmes fényképezés egyedülálló manualitásának az örömét és izgalmát, mint például a film kézi tekerése a filmtovábbító kar segítségével, valamint a manuális fókusztartomány beállítása a zóna-fókusz rendszerrel.

A PENTAX 17-et a PENTAX Film Camera Project alapján fejlesztették ki, amely koncepciót először 2022 decemberében jelentették be, amikor a RICOH IMAGING elárulta, hogy egy új PENTAX márkájú filmes fényképezőgép kifejlesztését és forgalmazását tervezi.

A filmes fényképezőgépek népszerűsége az utóbbi években rohamosan nőtt - különösen a fiatal fotósok körében, akik életükben először találkoztak ezzel a fényképezőgép-típussal - a jellegzetes, kissé nosztalgikus hangulata miatt, amely annyira különbözik a digitális fényképezőgépekétől.

Ezzel a legújabb tendenciával ellentétben a filmes fényképezőgépek fejlesztéséhez a tapasztalt szakértő mérnökök know-how-jának és technológiájának átadása fiatalabb társaiknak évről évre csökken, mivel a digitális fényképezőgépek ma a fotózás – és fényképezőgép gyártás – főáramát.

A videót készítette: SKYART MEDIA

A PENTAX 17 kifejlesztése a RICOH IMAGING/PENTAX által az évek során felhalmozott hatalmas mennyiségű know-how és technológia felhasználásának, illetve a szakértők és fiatalabb mérnökök szoros együttműködésének köszönhető. A fényképezőgépet úgy tervezték, hogy a fotósoknak lehetővé tegye, hogy kifejezhessék eredetiségüket és kreativitásukat azáltal, hogy a teljesen automatikus fényképezőgép helyett hagynak némi teret a manuális működtetésnek.

A PENTAX 17 lehetővé teszi a fotósok számára, hogy teljes mértékben élvezzék a filmes fényképezőgépek világát - a fotográfia eredetét. Ideális modell nemcsak a filmes fényképezőgépek rajongói számára, akik már évek óta élvezik a filmes fotózást, hanem a fiatal fotósok számára is, akik izgatottan próbálják ki először a filmes fotózást.

ÚJ

Half-frame formátum
35mm film
25mm F3.5 objektív
Zóna fókusz

Cikkszám:
790-18926
Raktáron
224 990 Ft

Itt az idő a filmre!“

A PENTAX 17 legfontosabb jellemzői

Megrendelés itt a webáruházban: KATTINTS IDE!

Half-frame formátum

A PENTAX 17 half-frame formátummal rendelkezik, amelyben két 17 mm x 24 mm-es képet rögzít egyetlen 35 mm-es formátumú képkockában (36 mm x 24 mm). Emellett vízszintes filmadagoló mechanizmust alkalmaz. A szokásos módon elhelyezve függőleges formátumú képeket készít, amelyek megegyeznek a ma már általánosan használt okostelefonok által készített képekkel.

A filmes fényképezőgépek egyedi manuális működtetése

A PENTAX 17 kézi filmtovábbító mechanizmussal rendelkezik, amely a PENTAX márkájú tükörreflexes filmes fényképezőgépekbe épített mechanizmust követi. A filmtovábbító kar segítségével a felhasználó élvezheti a filmtekercselést és a felhúzási hangot minden zárkioldás után. Könnyű befűzési rendszerét úgy tervezték, hogy megelőzze a filmbetöltési hibákat, különösen az első filmes fényképezőgép-használók számára. A filmes fényképezőgépeknél egyedülálló egyéb mechanizmusokkal is rendelkezik, mint például a film kézi visszatekerése a visszatekercselő kurbli segítségével; az expozíció-kompenzáció beállítása az expozíció-kompenzációs tárcsán keresztül; és az ISO-érzékenység beállítása az ISO-érzékenységi tárcsán keresztül.

Újonnan kifejlesztett fix fókuszú lencse, amely az idők során bevált optikát és a legújabb lencsebevonási technológiát ötvözi.

A PENTAX 17 egy újonnan kifejlesztett 25mm F3.5 fix gyújtótávolságú objektívvel rendelkezik (ami 35mm-es formátumban 37mm-es objektívnek felel meg). Az elismert PENTAX Espio Mini (1994-ben forgalmazott) modellbe épített optikán alapul, és úgy lett újratervezve, hogy tökéletesen illeszkedjen a half-frame formátumhoz. Emellett HD (High Definition) bevonattal - egy nagyra értékelt többrétegű bevonattal - kezelték, hogy optimalizálja a half-frame képek tisztaságát és élességét. A RICOH Auto Half (az 1962-ben először forgalomba hozott, legkelendőbb half-frame modell) objektívjét alapul véve a látószöget és a gyújtótávolságot úgy választottuk ki, hogy a hétköznapi, alkalmi fényképezés egyszerű és hibátlan legyen.

Zóna-fókusz rendszer a fókuszban lévő terület váltásához a zónajelek egyszerű kiválasztásával.

A közeli felvételektől a nagy távolságokig a PENTAX 17 zónafókusz rendszere hat fókuszzónára van osztva, amelyeket az egyes zónákat jelölő jelek jeleznek. A felhasználónak a fényképezőgép fókuszának beállításához mindössze annyi a dolga, hogy a zónafókuszáló gyűrűn kiválasztja a téma távolságának leginkább megfelelő jelölést. A Makro fókuszzónában a felhasználó körülbelül 25 centiméteres tárgytávolságból készíthet közeli fényképet. A kézi pánt (a tartozékként mellékelt) segítségével a felhasználó pontosabban mérheti a téma távolságát.

Fényes optikai kereső a téma valós idejű követéséhez

A PENTAX 17 optikai keresője Albada-típusú, fényes keresővel rendelkezik. Közeli látómező-kompenzációs kerettel is rendelkezik, hogy könnyebben komponálhasson közeli képeket. A zónajelzések közvetlenül a keresőn keresztül ellenőrizhetők.

Hét felvételi mód a különböző alkalmazásokhoz

A PENTAX 17 automatikusan módosítja az expozíciós beállításokat a fénymérője által gyűjtött információk alapján. A Full Auto mód mellett, amelyben minden expozíciós beállítást a fényképezőgép választ ki, hat másik felvételi módot is biztosít, többek között: Lassú szinkronizálás, amely rendkívül hasznos a szürkületi fotózásnál; és Bulb, amely jól jön éjszakai tájképek és tűzijátékok fotózásához. A PENTAX 17 független expozíció-kompenzációs tárcsával is rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy gyorsan változtassa az expozíciós értéket a különböző típusú témákhoz való alkalmazkodáshoz vagy a felhasználó kreatív szándékainak kifejezésére.

Kiváló minőségű váz minden részletre kiterjedő aprólékos odafigyeléssel

A PENTAX 17 váza klasszikus kialakítású, a filmes fényképezőgépek hagyományos megjelenésére utalva. A felső és alsó borítás szilárd, de könnyű magnéziumötvözetből készült, hogy optimalizálja a fényképezőgép vázának merevségét. A 40,5 mm-es szűrőméret lehetővé teszi a felhasználó számára a piacon megvásárolható szűrők széles választékának hazsnálatát. A minden egyes részletre fordított aprólékos figyelemnek köszönhetően a PENTAX 17-et úgy tervezték, hogy öröm legyen kézben tartani.

Megrendelés itt a webáruházban: KATTINTS IDE! 

Egyéb jellemzők

  • ISO értékes széles skálája (50, 100, 125, 160, 200, 400, 800, 1600 és 3200)
  • Jegyzettartó a hátfalon, amelybe a filmcsomag végét be lehet dugni a használatban lévő film emlékeztetőnek
  • Három hevederfül a vízszintes és függőleges fényképezőgép-felfüggesztéshez, a felhasználó fényképezési stílusának legmegfelelőbb módon
  • Kompatibilitás a külön megvásárolható CS-205 távkioldóval, amely praktikus a hosszabb expozíciójú fényképezéshez Bulb felvételi módban.

Megjegyzések: - A design és specifikációk előzetes értesítés nélkül változhatnak.

A RICOH IMAGING COMPANY Ltd.-ről. A RICOH COMPANY Ltd. több mint 80 éve a dokumentumkezelési megoldások, IT-szolgáltatások, kereskedelmi és ipari nyomtatás, digitális fényképezőgépek és ipari rendszerek vezető szolgáltatója, amely innovatív technológiákkal és szolgáltatásokkal támogatja a digitális munkahelyeket, hogy az emberek okosabban dolgozhassanak. A Ricoh Csoport központja Tokióban található, és mintegy 200 országban és régióban működik. A 2019 / 2020-as pénzügyi évben a Ricoh Csoport globálisan 2 008 milliárd jen (kb. 18,5 milliárd USD) árbevételt ért el. További információkért látogasson el a ricoh.com weboldalra. A RICOH IMAGING COMPANY Ltd. az optikai technológiák globális vezető vállalata, amely a PENTAX és a RICOH márkák hosszú távú tapasztalatát egyesíti a megfelelő termékcsaládokkal. A vállalat története 1919-ig nyúlik vissza, amikor az Asahi Optikai Részvénytársaság. Co. alakult Tokióban, kezdetben szemüveglencsék gyártására. A termékportfólió és a szolgáltatások 1938-ban kibővültek a lencsetervezéssel, fényképészeti lencsékkel és távcsövekkel Asahi Optical Co. néven. Ltd. néven.

A vállalat 2013. augusztus 1. óta RICOH IMAGING COMPANY Ltd. néven működik, és széles termékpalettát kínál. Ez magában foglalja a középformátumú, a 35 mm-es teljes formátumú és az APS-C érzékelőméretű digitális tükörreflexes fényképezőgépeket, valamint a hozzájuk tartozó cserélhető objektívrendszerek széles választékát. Emellett szakértői kompakt fényképezőgépeket (GR sorozat) és kültéri kompakt fényképezőgépeket (WG sorozat), valamint különféle tevékenységekre alkalmas távcsövek és távcsövek széles választékát (Pentax sorozat) is kínálja. A Ricoh úttörő szerepet játszik a 360°-os, teljes gömb alakú képalkotási technológia terén is (Theta sorozat).

forgalmazott márkáink