MEGBÍZHATÓ PARTNERE 1990 ÓTA

Rendezvények

Nikon - Szakmai Nap és Találkozó - Fotoplus rendezvény

Nikon
Természetfotózás
Szűrés törlése
2023.10.02 21:04
Nikon - Szakmai Nap és Találkozó - Fotoplus rendezvény

Mikor volt? 2023. október 27-én pénteken.

Hol? A Fotoplus PRO fotó-szaküzletben - 1117 Budapest, Nádorliget utca 7/b.

Program? Esther Horvath Nikon nagykövet élménybeszámolója Szerviz karbantartás | Demó termékek | Tapasztalatcsere professzionális Nikon felhasználókkal: Esther HorvathRébay Viktor | Vörös Dávid | Hartmann Tamás | Kövesi Eszter | Kedvezmények

Ilyen volt...! Nikon & Fotoplus Szakmai Nap és Találkozó!

Köszönjük, hogy itt voltatok velünk és köszönjük mindenkinek a munkáját, aki részt vett a szakmai nap megvalósításában. A Nikon Magyarország munkatársainak Norbinak és Zolinak, Esther Horvatnak, Rébay Viktornak, Vörös Dávidnak, Hartmann Tamásnak, Kövesi Eszternek és a Fotoplus-os munkatársainknak. 

 

Nézd meg Rébay Viktor blogját a szakmai napról, találkozóról, Esther Horvath előadásáról! Spoiler: Köszönjük, mi is mázlisták vagyunk!

Ez volt a programunk:

Esther Horvath élménybeszámolója.

Tapasztalatcsere, kötetlen szakmai beszélgetés professzionális Nikon felhasználókkal! Itt volt Esther Horvath, Rébay Viktor, Vörös Dávid, Hartmann Tamás, Kövesi Eszter (Varázslatos Magyarország).

Touch & Try: Próbáld ki, teszteld a Nikon teljes demó készletét és újdonságait is a Fotoplus szakembereivel és Farkas Norberttel a Nikon hazai vezető terméktámogatójával.

Fotoplus & Nikon díjmentes szerviz karbantartás.  


Nikon & Fotoplus Szakmai Nap és Találkozó | Budapest | Fotoplus PRO Fotó- és videó szaküzlet | 2023. október 27. 

Tapasztalatcsere, szakmai beszélgetés professzionális Nikon felhasználókkal - Esther Horvath, Rébay Viktor, Vörös Dávid, Hartmann Tamás, Kövesi Eszter | 15:00 - 17:00 óra között

Nikon találkozó, tapasztalatcsere, szakmai beszélgetés:

 • Időpont: 15:00-17.00
 • Vendégek: Esther Horvath, Rébay Viktor, Vörös Dávid, Hartmann Tamás, Kövesi Eszter (Varázslatos Magyarország). 
 • Regisztráció: Nincs.

Professzionális Nikon felhasználók mondják el véleményüket, tapasztalataikat a Nikon tükrös és tükör nélküli rendszerekről, a fotózás iránti szenvedélyükről és arról a pluszról, amit igyekeznek munkájuk során megvalósítani.

Tedd fel személyesen a kérdéseid egy kötetlen szakmai beszélgetés során Esther Horvath, Rébay Viktornak, Vörös Dávidnak, Hartmann Tamásnak, Kövesi Eszternek. 

Esther Horvath - dokumentumfotós, Nikon nagykövet, National Geographic nagykövet

Esther Horvath - Nikon- és National Geographic nagykövet, Word Press díjas fotós, a National Geographic munkatársa és az Alfred Wegener Institute Helmholtz Sark- és Tengerkutatási Központ fotósa.

Rébay Viktor - sportfotós

Rébay Viktor kosárlabdára specializálódott szabadúszó sportfotográfus. Az évek során a FIBA (Nemzetközi Kosárlabda Szövetség) fotósaként közel 20 országban dokumentálta már a kosárlabdasport legfontosabb tornáit. Az idei szezonban az NKA Universitas Pécs bajnoki és Európa Kupa mérkőzései mellett a DVTK HUN-Therm és a SERCO UNI Győr hazai EuroLiga találkozóiról is ő készíti a képeket a csapatok, valamint a magyar és nemzetközi szövetség számára.
   

Vörös Dávid - sportfotós

Vörös Dávid a Magyar Jégkorong Szövetség és az UTE jégkorong szakosztályának a fotósa.

 

Hartmann Tamás - esküvői fotós

 "Legjobb fotós - anyám szerint! :)" - Hartmann Tamás

Kövesi Eszter - A Varázslatos Magyarország Magazin ügyvezetője

Kövesi Eszter, a Varázslatos Magyarország természetfotó pályázat ügyvezetője, lovas fotós

Várunk Téged is egy baráti beszélgetésre, tapasztalatcserére!

Nikon Touch & Try - Próbáld ki a Nikon teljes hazai demó készletét itt a Fotoplus-nál! | 09:00 - 18:00

Vegyél részt egy kötetlen, baráti, jó hangulatú szakmai beszélgetésen, információcserén! Teszteld, próbáld ki a Nikon teljes demó készletét, újdonságait a Fotoplus szakembereivel és Farkas Norberttel a Nikon hazai vezető terméktámogatójával. 

Információk a Touch & Try programról: 

 • Időpont: 09:00 - 18:00
 • Regisztráció: Nincs
 • Itt a lesznek a Nikon zászlóshajói Z 8, Z 9, Z 6 II, Z 7 II
 • Vedd kézbe az újdonságokat is, pl. a Nikon Z 135mm Plena, Z 180-600mm, Z 70-180mm, Z 600mm objektíveket, vagy a Nikon Z f fényképezőgépet. 
 • Erre a napra a Nikon rengeteg tükrös és tükör nélküli objektívet elhoz majd számodra. 
Próbáld ki a Nikon termékeit!
Itt a megújult Fotoplus PRO Fotószaküzletben!

Élménybeszámoló: Esther Horvath dokumentumfotós, Nikon nagykövet, National Geographic nagykövet | 14:00 - 15:00 | SZABAD HELYEK BETELTEK AZ ÉLMÉNYBESZÁMOLÓRA!

Fotón: Esther Horvath

Esther Horvath élménybeszámolója:

 • Időpont: 14:00-15.00
 • Költsége: Díjmentes
 • Regisztrációhoz kötött: A SZABAD HELYEK BETELTEK ERRE A PROGRAMRA! - NÉZD MEG ÉS CSATLAKOZZ A SZAKMAI NAP TOVÁBBI PROGRAMJAIHOZ! 

Esther inspiráló életútján és fotóin keresztül személyes történeket is megismerhetsz az expedíciókról és klímakutatók munkájáról. Megtudhatod, hogy milyen nehézségeket és felemelő pillanatokat élnek át azok a tudósok, akik a klímaváltozás megértésén és sarkvidék megmentésén dolgoznak.

Az előadás végén lehetőség nyílik arra is, hogy feltedd Te is a kérdéseid. Sőt, egy személyes kötetlen szakmai megbeszélésen is részt vehetsz a fotózással, természetvédelemmel, klímaváltozással, vagy a Nikon termékekkel kapcsolatban.


Esther Horvath Nikon- és National Geographic nagykövet, Word Press díjas fotós, a National Geographic munkatársa és az Alfred Wegener Institute Helmholtz Sark- és Tengerkutatási Központ fotósa. A tudósokkal együttműködve segít felhívni a közvélemény figyelmét klímakutatók hihetetlenül fontos munkájára, az éghajlatváltozás problémájára.

Esther munkáit többek között a National Geographic, a The New York Times, a The Wall Street Journal, a TIME, az Audubon Magazine, a GEO és a Stern Magazine is bemutatta.

Esther Horvath a Nyugat-magyarországi Egyetemen szerzett közgazdász mesterképzést. 2012-ben a fotózás iránti szenvedélyét követve New Yorkba költözött, hogy a tanulmányait a Nemzetközi Fotóművészeti Központban folytassa, ahol dokumentumfilm és fotóriporter szakon szerzett diplomát. Hat év New York-i élet után, 2018-ban Esther Németországba költözött. 2015 óta a sarki régióknak, különösen a Jeges-tenger fotózásának szenteli az életét, tudományos expedíciókat és a kulisszák mögötti tudományos történeteket dokumentálva. A 2016-ban indult a fő, hosszú távú dokumentumfilmes projektje, amelyben az „IceBird” tudományos expedíciókat követi, amelyek a Jeges-tenger jegének változásait kutatják.

Kik és hogyan dolgoznak az éghajlatváltozás kutatásán? Ez az, ami Esthert igazán érdekli.

Fotó: Esther Horvath

Esther számos tudományos csoport munkáját követi, amelyek azon dolgoznak, hogy jobban megértsék a változó sarki régiókat. Kik azok a tudósok, akik kulcsfontosságú éghajlatváltozási információkat szolgáltatnak és hogyan dolgoznak és élnek bolygónk legtávolabbi helyein és legzordabb környezetében? Esther célja, hogy a fotóin keresztül megmutassa a kutatások teljes történetét, amelyek az éghajlat változásról szóló adatok mögött állnak. Reméli, hogy a tudományos információkat publikáló tudósok munkájának és életének dokumentálásával hozzájárul ahhoz, hogy az emberek megértsék, hogy milyen változások is történnek a természetben. 

Fotó: Esther Horvath

Esther szeretné felhívni az átlagemberek figyelmét a klímaváltozásra és az ezt kutató tudósok munkájának fontosságára. Erre és a fotózásra tette fel az életét.

Esther Horvath World Press Photo-Díjas fotográfus - A "Környezet" kategória első helyezettje

Esther 2019 és 2020 között csaknem négy hónapot töltött a Polarstern jégtörő kutatóhajó fedélzetén és dokumentálta a MOSAiC expedíciót a Jeges-tenger középső részén. Ez volt a valaha volt legnagyobb Jeges-tengeri tudományos expedíció. A World Press Photo győztes fotót ezen az úton készítette a Polarstern orrából. 

Fotó: Esther Horvath - World Press Photo I. helyezett "Környezet" kategóriában

A fotón két jegesmedve látható, egy anyamedve és a bocsa. A kölyök medve két lábra állva nagy kíváncsisággal, rácsodálkozva vizsgálgatja a Polarstern kutatói által kihelyezett berendezést.

Szerviz karbantartási program - Díjmentes - A SZABAD HELYEK BETELTEK!

Információk a Nikon & Fotoplus szerviz karbantartási programról: 

 • Regisztráció: Igen, szükséges!
 • Sajnos a helyek már mind elfogytak!
 • Költsége: Díjmentes.
 • Kizárólag a megadott a listában található Nikon vázakra tudod igénybe venni. 

A díjmentes Nikon & Fotoplus karbantartás a szenzor tisztításon felül firmware frissítést és exposzám kiolvasást is tartalmaz. Csak az előzetesen regisztrált Nikon tulajdonos számára tudjuk biztosítani a szerviz programban való részvételt. Regisztrálj az alábbiakban és add le az ingyenes szerviz karbantartásra a listában szereplő Nikon vázad.

Kérjük olvasd el az ingyenes karbantartással kapcsolatos részvételi feltételeket: A szervizelést a Nikon szakemberei a helyszínen végzik (várhatóan 15 percig tart majd egy váz ingyenes tisztítása). A tisztítás tartalmaz firmware frissítést és exposzám kiolvasást is. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Csak a listában szereplő modelleket tudod regisztrálni (ezek a modellek adhatóak le): D750, D780, D810, D850, D5, D6, Z 50, Z 30, Z 5, Z 6, Z f,  Z 6II, Z 7, Z 7 II, Z 8, Z 9. Objektívek, távcsövek, kompakt fényképezőgépek tisztítását ezen a szerviz napon NEM végezzük. Egy személy 1db saját / vagy  a cége tulajdonában lévő vázat regisztrálhatja. Ha szeretnéd, akkor add le korábban (legkorábban aznap 10:00 órától) a vázad és kérjük legkésőbb 17:30-ig gyere érte!  Ha regisztráltál, de mégsem tudsz eljönni, kérjük, hogy írj a kapcsolat@fotoplus.hu e-mail címünkre.

Figyelem! Az ingyenes szervizre a szabad időpontok nagyon gyorsan, akár pár órán belül is elfogyhatnak. Érdemes a regisztrációs lehetőség megnyitásakor 2023. október 20-án pénteken 10:00-kor leadnod a szerviz regisztrációd!

A SZABAD HELYEK SAJNOS MIND ELFOGYTAK!

Fotoplus & Nikon - Már több, mint 30 éve együtt...

Büszkék és hálásak vagyunk, hogy a Nikon már szinte a kezdetektől jelen van a Fotoplus életében.

Rendkívül értékes szakmai és emberi, baráti kapcsolatokat sikerült kialakítanunk - az elmúlt több mint 30 évben - mind a Nikon szakembereivel, mind számtalan Nikon felhasználó fotográfussal.

Köszönjük, ha velünk tartatok az idei Fotoplus & Nikon szakmai napon! 

Cikk a Dunántúli Napló - 1992. december 12-i számából

Cikk a Dunántúli Napló - 1996. október 16-i számából

A Fotoplus

Több mint egy szaküzlet! - Szerelmünk a fotózás! Tradíció. Szakértelem. Szenvedély. Munkánk során örömöt jelent számunkra, ha segíteni tudjuk a fotográfusok és filmkészítők munkáját, szenvedélyét. Tudjuk, hogy a fotográfia és a mozgógép készítés nem csak technikai folyamat, hanem életérzés is. Filozófiánk központi eleme a segítő, pozitív és barátságos hozzáállás. Mi ebben hiszünk! :) 

A Nikon

A kamerák tervezése, fejlesztése és használta mindig is a művészi kifejezés és a pillanatok megörökítésének szenvedélyét hordozza magában. Nikon több mint egy évszázados történelme során a mindig is a fotózás fejlődésének mozgatórugója volt. A Nikon arra kötelezte el magát, hogy a képalkotási kultúra élvonalában járjon, és lehetővé tegye a világ legjobb vizuális művészei számára, hogy a vizuális történetmesélés eszközével képesek legyenek kiaknázni a kreativitásukat. Díjnyertes eszközei hozzásegítik a fotósokat és videósokat, hogy kreatív elképzeléseiket a legmagasabb szinten valósítsák meg.

forgalmazott márkáink