MEGBÍZHATÓ PARTNERE 1990 ÓTA

Rendezvények

Nikon - Sportfotózás NB 1-es kosárlabda mérkőzésen Rébay Viktorral - TFSE MTK - Fotoplus rendezvény

Nikon
Sportfotózás
Szűrés törlése
Nikon - Sportfotózás NB 1-es kosárlabda mérkőzésen Rébay Viktorral - TFSE MTK - Fotoplus rendezvény

Mikor volt? 2024. január 27-én, szombaton, 16:30-tól.

Itt: Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont.

Miről szólt? Fotoplus & Nikon sportfotós rendezvény Rébay Viktorral a TFSE MTK vs. Vasas Akadémia női NB 1-es kosárlabda mérkőzésen.

Nem csak Nikon felhasználóknak! 

Ilyen volt...! - Fotoplus & Nikon | Sportfotós rendezvény Rébay Viktorral | NB 1-es első osztályú női kosárlabda mérkőzésen: TFSE MTK vs. Vasas Akadémia

Köszönjük, hogy ismét ilyen sokan - több, mint 70-en - itt voltatok, reméljük hasznos volt és jól éreztétek magatokat! :)

A werkvideót készítette a rendezvényről: D. Nagy Kriszta (www.feelm.hu)

Erről szólt ez a rendezvényünk:

Sportfotósként fotózhattuk és élesben tesztelhettük a Nikon csúcsgépeit, objektívjeit!

Itt volt a Nikon Magyarország teljes hazai demó készlete, amelyet élesben kipróbálhattunk a mérkőzés alatt. Ezen az első osztályú NB 1-es női kosárlabda mérkőzésen: TFSE MTK vs. Vasas Akadémia.

A mérkőzésen félidőnkként különböző helyekről - közvetlenül a pálya mellől és a lelátóról is tudtunk fotózni.

Szokásos jó hangulatú, baráti beszélgetésen, tapasztalatcserén vehettünk részt Rébay Viktor, Vörös Dávid, Borhi Mihály sportfotóssal és a Fotoplus, Nikon szakembereivel.

Ekkor volt: 2024. január 27-én, szombaton

Itt: TFSE MTK - Dr. Koltai Jenő Sportközpont - Budapest

Szervezők és Partnerek:

Fotoplus

Rébay Viktor - kosárlabdára specializálódott szabadúszó sportfotográfus, a Nikon Magyarország vezető fotográfusa  - Instagram

Borhi Mihály - sportfotós és a TFSE marketing-kommunikációs vezetője - Instagram

TFSE - MTK Női Kosárlabda Csapat & Munkatársai: A TFSE kosárlabda szakosztálya összesen 16 csapatot versenyeztet különböző bajnokságokban, a legkisebbektől egészen a senior korosztályig. A szakosztály legmagasabban jegyzett alakulata a TFSE-MTK, mely a női NBI/A bajnokságában versenyez 2019-es feljutása óta.

Vasas Akadémia Vasas: A női szakág elsődleges célja, hogy a tehetséget felismerje, kiválassza és gondozza azt egészen felnőtt korig, így adva minél több értékes játékost a magyar kosárlabdasportnak. 24 korosztályos bajnoki cím és számos nemzetközi eredmény fémjelzi ennek sikerességét.

Vörös Dávid sportfotós - A Magyar Jégkorong Szövetség és az UTE jégkorong szakosztályának a fotósa

Nikon Magyarország: A rendezvény a Nikon Magyarország támogatásának köszönhetően is valósulhat meg. Köszönjük! :) Büszkék és hálásak vagyunk, hogy a Nikon már szinte a kezdetektől - 1990-es évek eleje óta - jelen van a Fotoplus életében.

Rébay Viktorral készített interjút készítette: D. Nagy Kriszta - feelm.hu 

Szeretnél előzetes értesítést kapni következő fotós / filmes rendezvényeinkről? 

Ehhez töltsd ki ezt a rövid űrlapot: KATTINTSD IDE!

Fotók a rendezvényről (lapozható):

Nikon & Fotoplus | Díjmentes sportfotós rendezvény Rébay Viktorral | NB 1-es első osztályú női kosárlabda mérkőzésen | TFSE MTK vs. Vasas Akadémia | 2024. január 27. szombat

Fotózz sportfotósként és teszteld élesben a Nikon csúcsgépeit, objektívjeit!

Ezen az első osztályú NB 1-es női kosárlabda mérkőzésen:

TFSE-MTK

Vasas Akadémia

A magyar női kosárlabda-bajnokság (első osztálya: NB I. A csoport) 1933 óta kerül megrendezésre. A bajnokságot az első években a Magyar Atlétikai Szövetség, 1943 óta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége írja ki és rendezi meg.

A tavalyi szezonban a TFSE-MTK az 5. helyen, a Vasas Akadémia a 6. helyen végzett. Idén, most az alapszakaszban járunk és a 10. forduló után a TFSE-MTK a 4., a Vasas Akadémia pedig 7. helyen áll.   

Csatlakozz Te is ehhez a díjmentes sportfotós rendezvényhez!

Fotózz sportfotósként és teszteld élesben a Nikon csúcsgépeit, objektívjeit! ▪️ Itt lesz a Nikon Magyarország teljes hazai demó készlete, amelyet élesben kipróbálhatsz a mérkőzés alatt. ▪️ Ezen az első osztályú NB 1-es női kosárlabda mérkőzésen: TFSE MTK vs. Vasas Akadémia. ▪️ A mérkőzésen félidőnkként különböző helyekről - közvetlenül a palánk mellől és a lelátóról is tudsz majd fotózni. ▪️ Szokásos jó hangulatú, baráti beszélgetés, tapasztalatcsere Rébay Viktor, Vörös Dávid, Borhi Mihály sportfotóssal és a Fotoplus, Nikon szakembereivel.

   

Hogyan tudsz részt venni ezen a Fotoplus & Nikon rendezvényen?

A rendezvény díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Dátum: 2024. január 27. szombat, 16:30-tól

Helyszín: Dr. Koltai Jenő Sportközpont - Budapest, Csörsz utca felöli bejárat. Parkolás és megközelítés: lásd az alábbiakban. 

Létszám: max. 50 fő 

  JELENTKEZÉS: A SZABAD HELYEK MÁR BETELTEK! 

  A jövőben szeretnél elsőként értesítést kapni a következő (!) fotós eseményeinkről?

  Ehhez töltsd ki ezt az űrlapot: KATTINTS IDE! 

   

  Figyelem! Az előadásokról fényképek, videófelvételek készülnek, amelyek a Fotoplus, a Nikon Magyarország közösségi csatornáin, weboldalain megjelennek. Részvétel saját felelősségre, a rendezvényen elmondott szabályok betartásával lehetséges! A résztvevők ezt a jelentkezéssel tudomásul veszik és elfogadják. 

  A program

  16:30-16:45 - Érkezés, regisztráció: Karszalagok átvétele a csoportbeosztáshoz. A bejáratnál mindenki kap majd egy csoportjának megfelelő színű karszalagot.

  16:45 - Megnyitó és köszöntő

  16:45-17:30 - Rébay Viktor - Tippek a kosárlabda mérkőzés fotózásához: Viktor sportfotós felszerelése. | Nikon Z rendszerváltás tapasztalatai: Tükrösről, MILC Nikon Z9-re. Dilemma, váltás okai, tapasztalatok, előnyök, hátrányok, őszintén. | Sportfotózásról élménybeszámolók, érdekességek. | Tippek és tanácsok kosárlabda fotózáshoz. Miért egyedi, mire érdemes figyelni? | Infók a mérkőzésről, csapatokról, a helyszín bemutatása. | Objektív választáshoz tanácsok. Fényképezőgép beállításhoz tippek. | Mit, mivel, honnan, hogyan javasolt majd fotózni a mérkőzésen. | Kérdések.

  17:30-17:40 - Borhi Mihály - A vendéglátónk a TFSE-MTK sportfotósa - Tippek, trükkök, tanácsok a mérkőzésen való fotózásról, mire és hogyan is érdemes "fókuszálni" a mérkőzésen... :)  

  17:40-17:45 - Infók, szabályok a fotózáshoz: Mire figyelj a mérkőzés fotózása során, illetve melyek azok a szabályok, amelyeket be kell tartani a fotózás alatt!  

  17:45 Összeállunk egy közös fotóra? :)

  17:45-18:30 - Kötetlen szakmai tapasztalatcsere Rébay Viktorral és Vörös Dávid sportfotósokkal, illetve a demó termékek átvétele: Kötetlen szakmai beszélgetés Rébay Viktor, Vörös Dávid, Borhi Mihály sportfotóssal, illetve a Nikon és a Fotoplus szakembereivel. Ismerkedés a Nikon vázakkal, objektívekkel, telekonverterekkel. A Nikon demó termékeket a mérkőzésre személyi igazolvány leadásával tudjuk átadni az adott félidő időtartalmára.

  18:30-21:00 - A mérkőzés közös fotózása, a Nikon demó vázak és objektívek kipróbálása élesben. Kék csoport: az I-II. negyedben a pálya mellől, a III-IV. negyedben lelátóról tud majd fotózni. Sárga csoport: a III-IV. a pálya mellől, az I-II. negyedben a lelátóról tud majd fotózni.  

  Kipróbálható Nikon vázak: Z 9, Z 8, Z 6 II, Z 7II, Z f, Z fc. Nikon objektívek: infó hamarosan. 

  Hasznos információk!

  Tipp: Indulás előtt tervezd meg az utat.

  Helyszín: Dr. Koltai Jenő Sportközpont - Budapest, Csörsz utca felöli bejárat.

  Parkolás: az autóval érkezők a környező utcákban parkolhatnak (vasárnap ingyenesen). 

  ← Parkolás és megközelítés!
  Itt ezen a bejáraton keresztül tudsz bejutni a csarnokba, majd kövesd a Fotoplus & Nikon zászlókat →

   

  Beléptetés: A fenti fotón látható bejáraton tudsz bejutni a csarnokba. 

  Kísérők: Az esetleges kísérőid a lelátóról követhetik a mérkőzést, ingyenesen. Az alapszakasz mérkőzései díjmentesen látogathatóak.

  Mit hozz magaddal? A fényképezőgéped feltöltve, szabad hellyel a memóriakártyán... :) Szendvicset, csokit, müzliszelet stb... (a rendezvény időtartalma kb. 4-5 óra!). Érdemes a kipróbálni kívánt Nikon vázzal kompatibilis saját kártyát is hozni, így egyszerűbben viheted haza a fotóidat.

  Ruházat: Normál utcai, tiszta cípővel. Kék színű "Tipmix-es" fotós mellényt biztosítunk a mérkőzésre, amelyet a fotósoknak kötelező viselni a mérkőzés ideje alatt. 

  A fotózásról: A mérkőzésen különböző helyekről - közvetlenül a pálya mellől - és a lelátóról is tudsz majd fotózni.

  Mini interjúk - Fotoplus Szakmai Napon - Rébay Viktorral és Vörös Dáviddal

  Fotók korábbi Fotoplus sportfotós rendezvényekről (lapozható):

  Rébay Viktor - sportfotós 

  Rébay Viktor kosárlabdára specializálódott szabadúszó sportfotográfus, a Nikon Magyarország vezető fotográfusa, akit az elmúlt években "teltházas" sportfotós rendezvényeinken már sokan személyesen is megismerhettetek.

  Fotós pályája 2001-ben, a MiZo-Pécsi VSK-val való együttműködéssel indult, majd két évvel később már a csapat hivatalos fotósaként dolgozott. A szintén élvonalban szereplő pécsi férfi kosárlabda klub eseményeit 2005-től kezdődően, egy évtizeden keresztül dokumentálta. 2006-tól számos, a FIBA által rendezett nemzetközi torna vezető fotóriportere. 

  Az évek során a FIBA (Nemzetközi Kosárlabda Szövetség) fotósaként közel 20 országban dokumentálta már a kosárlabdasport legfontosabb tornáit, melyeken Világ- és Európa-Bajnokságok vezető fotográfusa is volt.

  Az idei szezonban az NKA Universitas Pécs bajnoki és Európa Kupa mérkőzései mellett a DVTK HUN-Therm és a SERCO UNI Győr hazai EuroLiga találkozóiról is ő készíti a képeket a csapatok, valamint a magyar és nemzetközi szövetség számára.

  Rébay Viktor sportfotós Nikon blogjához: KATTINTS IDE!

  Viktor Instagram oldalát is érdemes bekövetned: KATTINTS IDE!

  Rébay Viktor képgalériája (lapozható):

  Vörös Dávid - sportfotós

  A Magyar Jégkorong Szövetség és az UTE jégkorong szakosztályának a fotósa

  "Nagyjából 8 éve dolgozom sportfotósként az élsportban. Az eddigi egyik legkedvesebb munka számomra, hogy a magyar jégkorong válogatott fotósa lehetek immáron 2 éve, hiszen én is űztem a sportágat közel 20 évig.

  A munkámban kiemelten fontosnak tartom, hogy jó emberi kapcsolatokat tudjak kialakítani. Csak így tudok közel lenni a játékosokhoz olyan pillanatokban, amikor már feszült a hangulat, vagy koncentrálnak egy fontos mérkőzés előtt-közben.

  Igyekszem olyan képekkel megszínezni a galériáimat, amiket másnak nincsen lehetősége lefotózni, ezzel meghálálni a bizalmat, hogy én vagyok az egyetlen, aki ezekben a helyzetekben ott lehet. Szeretném ezekkel a fotókkal a sportolók valódi, pályán kívüli arcát is megmutatni, hiszen a jégen mindenki ismeri már őket, de ami az öltözőben történik, azt kevesen láthatják" - Vörös Dávid

  Vörös Dávid sportfotós és Nikon blogjához: KATTINTS IDE!

  Dávid Facebook oldalán is érdekes sportfotós tartalmakat találsz: KATTINTS IDE!

  Dávid Instagram oldalát is érdemes bekövetned: KATTINTS IDE!

  Vörös Dávid képgalériája (lapozható):

  Szervezők és Partnerek

  TFSE-MTK Csapata és Borhi Mihály - a TFSE marketing-kommunikációs vezetője

  Köszönjük a TFSE Csapatának és Borhi Mihálynak a TFSE marketing-kommunikációs vezetőjének, sportfotósának a lehetőséget, vendéglátást és a szervezésben nyújtott segítséget! 

  A TFSE kosárlabda szakosztálya összesen 16 csapatot versenyeztet különböző bajnokságokban, a legkisebbektől egészen a senior korosztályig. A szakosztály legmagasabban jegyzett alakulata a TFSE-MTK, mely a női NBI/A bajnokságában versenyez 2019-es feljutása óta.

  A TFSE a kezdetek óta képviseli magát a honi női kosárlabdázás világában. Mi több, az első megrendezett bajnokság (1933) győztese, az akkor még TFSC néven futó együttesünk volt. Több sikeres korszak is volt szakosztályunk történelmében, összesített élvonalbeli eredményeink az alábbiak: I. helyezés: 5 alkalommal (1933, 1939, 1942, 1944, 1971) II. helyezés: 3 alkalommal (1941, 1946, 1947) III. helyezés: 4 alkalommal (1940, 1943, 1970, 1972)

  A jelenlegi csapat legfontosabb ismérve, mely egyben a klub filozófiája is, hogy fiatal TF-es hallgatók és ígéretes tehetségek néhány tapasztalt játékossal kiegészülve folyamatos fejlődést mutassanak és üde színfoltként szerepeljenek a magyar élvonalban.

  Vasas Akadémia

  A kosárlabda egészen fiatal sportágnak számít a Vasas százéves történetében, 2006 óta van jelen a klub életében. A női szakág elsődleges célja, hogy a tehetséget felismerje, kiválassza és gondozza azt egészen felnőtt korig, így adva minél több értékes játékost a magyar kosárlabdasportnak. 24 korosztályos bajnoki cím és számos nemzetközi eredmény fémjelzi ennek sikerességét. 

  A szakosztály széles utánpótlás bázissal rendelkezik a kerületi iskolákba kihelyezett oktatásnak köszönhetően. A gyerekek képzését részben saját nevelésű játékos-edzők irányítják.

  Az eredményes szakmai munka és a kiváló körülmények az MKOSZ figyelmét is felkeltették, amelynek következményeként 2011-ben a Vasas lett Magyarország első akkreditált Kosárlabda Akadémiája. A pasaréti műhely számos korosztályos és felnőtt válogatott játékost nevelt már ki a magyar kosárlabdasport számára.

  A saját utánpótlására építő felnőtt csapat megalakulása óta az NB I-ben szerepel.

  Fotoplus 

  Ismerd meg személyesen munkatársainkat, aki a fotós-, videós Partnereink, Barátaink munkáját segítik. Munkánk során örömöt jelent számunkra, ha segíteni tudjuk a fotográfusok és filmkészítők munkáját, szenvedélyét. Tudjuk, hogy a fotográfia és a mozgógép készítés nem csak technikai folyamat, hanem életérzés is. Filozófiánk központi eleme a segítő, pozitív és barátságos hozzáállás. Mi ebben hiszünk! :)

  Nikon Magyarország

  A rendezvény a Nikon Magyarország támogatásának köszönhetően valósulhat meg. Köszönjük! :) Büszkék és hálásak vagyunk, hogy a Nikon már szinte a kezdetektől - 1990-es évek eleje óta - jelen van a Fotoplus életében.


  Fotoplus infóvonal:

  Infóvonal a rendezvényünkkel kapcsolatban: 

  Molnár Csaba: kapcsolat@fotoplus.hu

  Tipp: mentsd el ezt az oldalt a kedvencek közé! 

  Ilyen volt a sportfotós rendezvényünk a Magyarország - Kanada jégkorong mérkőzésen az MVM Dome-ban 15.000 néző előtt:

  45,7MP FX-formátumú, Stacked CMOS-érzékelő
  Könnyű kialakítás, 30%-kal kisebb a Z9-nél
  8,3K 60p N-RAW, 4,1K 60p ProRes RAW
  8K30p és 4K120p videó, 10-bites belső
  Akár 20 fps nyers, 30 fps JPEG felvételek készítése
  493 pontos AF, AI-alapú témafelismerés
  Sötétedésmentes, valós élő kereső
  3,2" 4 tengelyes, dönthető érintőképernyős LCD kijelző
  CFx B típusú és SD memóriakártya foglalatok
  5 GHz-es Wi-Fi és Bluetooth
  Cikkszám:
  740-VOA100AE
  Rendelhető
  RRP: 1 699 900 Ft 
  1 499 900 Ft
  Full-Frame 45,7 MP szenzor
  2 db EXPEED processzor dupla teljesítményt nyújt
  4K 60 FPS videó készítéshez
  Cikkszám:
  740-VOA070AE
  Rendelhető
  RRP: 1 299 900 Ft 
  1 099 900 Ft
  Full-frame 24,5MP-es szenzor
  14 kép/másodperc
  2 db EXPEED processzor dupla teljesítményt nyújt
  Cikkszám:
  740-VOA060AE
  Raktáron
  RRP: 839 900 Ft 
  654 900 Ft
  Az S-Sorozattól megszokott minőség
  OLED_ Kijelző
  Rekeszérték: F/1.2
  Forgalmazás kezdete: December
  Cikkszám:
  740-JMA003DA
  Raktáron
  8
  944 900 Ft 
  864 900 Ft
  • Típus: Nikon Z-bajonett
  • Formátum: FX
  • Gyújtótávolság: 135 mm
  • Maximális rekesz: f/1.8
  • Minimális rekesz: f/16
  Cikkszám:
  740-JMA303DA
  Raktáron
  6
  1 253 900 Ft 
  1 173 900 Ft
  forgalmazott márkáink