MEGBÍZHATÓ PARTNERE 1990 ÓTA

Rendezvények

OM System - Szakmai Nap & Találkozó: Fókuszban a természetfotózás - Fotoplus rendezvény

OM System
Természetfotózás
Szűrés törlése
2024.02.05 13:34
OM System - Szakmai Nap & Találkozó: Fókuszban a természetfotózás - Fotoplus rendezvény

Mikor volt? 2024. február 23-án pénteken, 14:00-18:00 között (Dékány Zsolt 16:00-17:00 között).

Hol? Fotoplus Pro Fotó- és videószaküzlet - 1117 Budapest, Nádorliget utca 7/b. (Google térkép link itt)

Miről szólt? Dékány Zsolt: Fókuszban a természetfotózás | OM System szakmai találkozó, újdonságok és teszt lehetőség egy finom kávé mellett | Egyedi OM System vásárlási kedvezmény a résztvevőknek

Ilyen volt...! | Fotoplus Kávézó - Fókuszban a természetfotózás Dékány Zsolttal | Szakmai Nap & Találkozó: Bemutatkozik az új OM System OM-1 Mark II és a 150-600mm F5.0-6.3 objektív| 2024. február 23. | Budapest

Köszönjük, hogy ismét ilyen sokan, a szakmai nap során közel 40-en itt voltatok!

Ilyen volt...! - Fotók a rendezvényről (lapozható):

Mit jelent a Fotoplus Kávézó? 

Cukorral, vagy cukor nélkül? :) Gyere és csatlakozz ehhez a fotós találkozóhoz, egy finom kávé mellett! A fókuszban ezúttal a természetfotózás és az OM System újdonságai lesznek. A Fotoplus Kávézó egy kellemes baráti hangulatú, beszélgetős szakmai találkozó, élménybeszámoló, szakmai előadás, teszt lehetőség egy finom kávé mellett. Találkozó azoknak, akik fogékonyak az új dolgokra és szívesen vesznek részt egy kellemes hangulatú, baráti szakmai rendezvényen. 

A természet tele van csodákkal, melyek arra várnak, hogy felfedezzük őket. A nem várt időjárásváltozás okozta lélegzetelállító jelenetek és a vadvilág állataival való találkozás felgyorsult pillanatai hozzák a maguk kihívásait, egyben lehetőséget kínálnak arra, hogy megismerjük és megismertessük azokkal, aki még tovább mennének. Az OM SYSTEM OM-1 Mark II a szinte hihetetlen gyorsaság, páratlan számítási sebesség és a mindenen felül álló használhatóság megnyilvánulása, a gép minden kis részletén visszaköszönő, kifinomult megoldásokkal kiegészítve. Az OM-1 Mark II az elérhető outdoor fotós eszközök között maga is csodának számít, ami kézzel fogható, bárhová is megyünk.

Programok

A programokon, egymástól függetlenül is részt tudsz venni! Azonban az előadáshoz előzetes regisztráció szükséges!


Helyszín: Fotoplus PRO fotó- videó szaküzlet - 1117 Budapest, Nádorliget utca 7/b. (Google térkép link itt)

Dátum: 2024. február 23. péntek


16:00: Dékány Zsolt - Fókuszban a természetfotózás!

Képelemzés, gyakorlati tapasztalatok fotókkal illusztrálva, tippek, tanácsok, felszerelés, objektív választás természetfotózáshoz 45-60 percben. Ezt követően 30-45 perc kérdezz felelek, kötetlen szakmai beszélgetés, közös teszt lehetőség. Az előadás díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött! 

DÉKÁNY ZSOLT TERMÉSZETFOTÓS ELŐADÁSÁRA A SZABAD HELYEK BETELTEK!


14:00 - 17:30: OM System / Olympus szakmai találkozó és teszt lehetőség 

Szokásos jó hangulatú, kötetlen baráti beszélgetés Berkesi Csabával az OM System hazai vezető terméktámogatójával, Molnár Csabával a Fotoplus kiemelt ügyfél kapcsolattartójával és Fotoplus fotós, filmes szakértő munkatársaival. Újdonságok, várható fejlesztési irányok. Természetesen kézbe veheted, kipróbálhatod az OM System teljes hazai demó termékpalettáját, "zászlóshajóit", legnépszerűbb vázait, objektívjeit.

A napokban bejelentett új OM-1 Mark II fényképezőgépet és a 150-600mm F5.0-6.3 objektívet is tesztelheted már. Itt akár személyesen átveheted majd az előrendelési akcióban 5 év garanciával megrendelt OM-1 Mark II fényképezőgéped. 

HAZAI PREMIER! Magyarországon itt - ezen a rendezvényen - veheted át elsőként az új OM System 150-600mm F5.0-6.3 objektívet is!

Nincs szükség regisztrációra! Kattints ide és jelezd a Facebook eseménynél, hogy itt leszel! :)

14:00 - 17:30: Egyedi OM System vásárlási kedvezmény a résztvevőknek

A rendezvényen személyesen résztvevők egy 18.000Ft értékű vásárlási kedvezményre jogosító kuponnal ajándékozzuk meg. A kupon érvényes: 2024.02.23-2024.02.25. között. Beváltható: a Fotoplus-nál személyesen, vagy online 100.000 Ft feletti OM System / Olympus termék vásárlása esetén.

Nincs szükség regisztrációra! Kattints ide és jelezd a Facebook eseménynél, hogy itt leszel! :)

   

Dékány Zsolt - fotográfus, természetfotós OM System nagykövet

"A fotózás a legjobb elfoglaltság. Az alkotás nagyszerű érzés. Mottóm: Csak természetesen..." - Dékány Zsolt

Mindig is nagy álmom volt, hogy fotós lehessek. Fényképészként végeztem, és több mint harminc éve fotózom. Sokat kellett várnom rá, de megérte kitartónak lenni. A fotózás megad minden örömöt, amit a kreativitás és az új dolgok felfedezése adhat. Örömmel fotózom: esküvői fotókat, babafotót, reklámfotót, készítek modell portfóliókat, épületfotózást, rendezvény-fotózást, ez a munka egyik része. Esküvői videókat és rövid reklám-videókat is készítek. Gyakorlati oktatást tartottam több éven keresztül fényképésztanulók számára, közülük többen ma már ismert fényképészek. Jelenleg is tartok fotós tanfolyamokat, workshopokat Pécsett, de az ország különböző városaiban egyaránt. Rendszeresen tesztelek fényképezőgépeket, objektíveket, illetve írok fotózással kapcsolatos cikkeket fotós magazinok részére. Ez a munka gyakran nem egyszerű, de így naprakész ismereteket szerezhetek a fotótechnikai újdonságokról. Rendszeresen jelennek meg fotóim az Oldtimer magazinban régi autókról. Nagyszerű, amikor a munka egyben jutalom is. Ilyen amikor a Pannon Filharmonikusok hangversenyein fotózhatok. A zene és a fotózás együtt igazi csoda. 

A természetfotózás az a része az életemnek, amikor teljesen kikapcsolódom. A fotók, vagy inkább a képeim segítenek megtartani a kapcsolatot a természettel, hisz arra bíztatnak, hogy újra elinduljak, s másoknak is megmutathassam a világ szépségeit.  Jó visszaadni azt a látványt és érzést amit a világban megtapasztalok. Szerencsésnek érzem magam, hiszen a fotózás szép sikereket is hozott. Több díjat, elismerést is köszönhetek hobbimnak. Az Év Természetfotósa pályázaton többször nyertem helyezést, többek közt az Év természetfotója megtisztelő díjat kaptam. A Kodak fotópályázatán Nemzeti Díjjal jutalmazták sorozatomat. Diaporámafesztiválokon több helyezést, köztük közönségdíjat, valamint a Magyar Fotóművész Szövetség plakettjét is elnyertem. Eddig közel száz kiállításon láthatták fotóimat Amerikától Indiáig. Számomra a legfontosabbak azonban, amikor fotósként Pécsett tudom megmutatni képeimet a közönségnek.

Nagyon fontos számomra, hogy több éve az OM SYSTEM (Olympus) magyarországi nagyköveteként képviselem a márkát. Bemutatókat tartok országszerte, és oktathatom az érdeklődőket. Újságíróként több mint 10 éven keresztül fényképezőgépeket és objektíveket teszteltem. Ezekről írtam cikkeket. Ennek köszönhetően elég jól megismertem a különböző gyártókat és könnyen rátaláltam az ár/érték arányban legjobb Olymusra. Olympus nagykövet lettem 2015-ben. Feladatom ismerni a gépeinket annak beállításait és megfelelő tanácsokkal ellátni a felhasználókat. 

Amikor kiállításra készítek képet, vagy csak megkérdik, hogyan készülnek a fotóim, egyszerű a válasz:

…csak úgy természetesen!" - Dékány Zsolt

OM System - Az Olympus méltó utódja!

Több, mint 80 éve, amióta a Semi-Olympus I 1936-ban megjelent, vállalkozásunk (korábban az Olympus Corporation képalkotó üzletágaként) rendkívüli – az Olympus képalkotó termékeit általánosan jellemző – folyamatos támogatást és márkahűséget élvezhet vásárlóink részéről. A filmes fényképezőgépek korszakában az OM sorozattal példátlanul kompakt és könnyű designt hoztunk létre a 35mm SLR gépek között – és ezt a fejlesztési filozófiát visszük tovább az új cégünkben és márkánkkal. A jövőt nézve ígéretet tettünk arra, hogy az új OM SYSTEM márka felépítésével megteremtjük annak értéket és fejlődési lehetőségeit.

"Légy szabad! - Az idő nem áll meg. Nem kínál kifogásokat és nem ismétli önmagát. A Nap nem kér engedélyt a lenyugváshoz, a mosoly jön és azonnal el is tűnhet, a sólyom pedig nem vár felszállási engedélyre. Ha eljön a pillanat, ami magával ragad, készen kell állnod, hogy elkapd. Ezek a gyönyörű pillanatok arra valók, hogy megosszuk őket, az érzések arra, hogy emlékezzünk rájuk, a felvételek pedig arra, hogy megörökítsük őket.

Szenvedélyesen törekszünk arra, hogy megfelelő eszközöket biztosítsunk midazok számára, akik harcolnak az idővel, élnek az esélyeikkel, illetve szabaddá teszik magukat, hogy saját kalandokat éljenek át és örökítsenek meg – akár esőben, napsütésben, vagy hóesésben. Hogy a pillanat örök legyen." - Az OM System hitvallása, küldetése.  

Fotoplus

Ismerd meg személyesen munkatársainkat, aki a fotós-, videós Partnereink, Barátaink munkáját segítik. Munkánk során örömöt jelent számunkra, ha segíteni tudjuk a fotográfusok és filmkészítők munkáját, szenvedélyét.

Tudjuk, hogy a fotográfia és a mozgógép készítés nem csak technikai folyamat, hanem életérzés is. Filozófiánk központi eleme a segítő, pozitív és barátságos hozzáállás. Mi ebben hiszünk! :)

OM System újdonságok: OM-1 Mark II fényképezőgép és 150-600mm F5.0-6.3 objektív | Bevezető akcióval | Itt a Fotoplus-nál!

A fejlődés nem állhat meg, az OM System bejelentette az OM-1 Mark II-t, mely az eddig is igazán kiváló csúcsgép továbbfejlesztett változata: még pontosabb, még gyorsabb, még jobb - rengeteg hardwares és softwares újítással.

OM System OM-1 Mark II bevezető akció 2024. március 13-ig: Együtt vásárlási kedvezmény 110.000Ft értékű pénzvisszatérítéssel

Az akció ideje alatt új OM-1 Mark II vázat, vagy kittet a következő objektívek bármelyikével kombinálva együtt vásárolod meg, úgy ebben az esetben 110.000 Ft értékű pénzvisszatérítésben részesülsz. 

Tehát, ha az OM-1 Mark II váz, vagy kit mellé

objektívet vásárolsz, akkor a regisztrációd után, 110.000Ft-ot visszautal az OM System a bankszámládra! 

Az akció érvényes: 2024. január 31-től – 2024. március 13-ig. 

Feltételek: A vásárlónak ezen időszakban kell megvásárolnia a kiválasztott fényképezőgépet és objektívet, melyeknek egy számlán kell szerepelnie. A vásárlónak 2024. március 27-ig kell regisztrálnia a vásárlását a https://my.omsystem.com/hu/p/promotions/ oldalon. A vásárló csak a sikeres bizonylat feltöltése után kapja meg a 110.000Ft értékű pénzvisszatérítést a bankszámlájáfa. A vásárlónak további teendője nincs. További részletekről és a részvételi feltételekről a fenti oldalon olvasható részletes leírás.


Az OM System OM-1 Mark II bemutatása

A természet tele van csodákkal, melyek arra várnak, hogy felfedezzük őket. A nem várt időjárásváltozás okozta lélegzetelállító jelenetek és a vadvilág állataival való találkozás felgyorsult pillanatai hozzák a maguk kihívásait, egyben lehetőséget kínálnak arra, hogy megismerjük és megismertessük azokkal, aki még tovább mennének.
 
Az OM SYSTEM OM-1 Mark II a szinte hihetetlen gyorsaság, páratlan számítási sebesség és a mindenen felül álló használhatóság megnyilvánulása, a gép minden kis részletén visszaköszönő, kifinomult megoldásokkal kiegészítve. Az OM-1 Mark II az elérhető outdoor fotós eszközök között maga is csodának számít, ami kézzel fogható, bárhová is megyünk.
Az OM SYSTEM OM-1 Mark II a világon elsőként1 teszi elérhetővé az átmenetes ND szűrők hatásainak vezérlését és azok megjelenítését a keresőben / monitoron, valós időben Bemutatkozik a világ első Live GND (Graduated ND) felvétel funkciója, egy olyan úttörő technológia, mely a digitális fotózás segítségével reprodukálja az átmenetes ND szűrők hatásait, pontosan változtatva a fényerőt és a sötét megjelenítését a felvételen – így lenyűgöző eredményt hoz létre. 

A legzordabb körülményekre is felvértezve: az OM SYSTEM OM-1 Mark II IP53 szabványnak megfelelő csepp- és porálló konstrukciót kapott, egy igazán masszív vázzal párosítva – akár -10°C hőmérsékletig fagyálló mivolta erre a legjobb bizonyíték. Az új csúcsmodell a legmodernebb technológiákat kapta, például az akár 8,5 lépésnyi3 kompenzációt az 5-tengelyes vázba épített képstabilizátorral, 20 megapixeles4 Stacked BSI Live MOS érzékelőt, és a TruePic X képprocesszort, mely az OM SYSTEM márka új csúcsmodelljének születésének szimbóluma is egyben.

A képérzékelők hagyományos korlátain túlmutató képalkotási lehetőségek között találjuk például az 50M Handheld High Res Shot és 80M Tripod High Res Shot funkciókat, melyek minimalizálják a zajt a RAW felvételekhez, így kivételes képtisztaságot kínálnak. Az OM-1 Mark II kifinomult AWB algoritmusa precíz színreprodukciót biztosít, problémamentesen alkalmazkodva a különféle fényviszonyokhoz, így minden egyes képkockánál pontos színtónust ad.

Az AI Detection AF mélytanulás technológiák alkalmazásával került kifejlesztésre, melynek köszönhetően a különféle témák igencsak széles spektrumát ismeri fel – például madarakat, állatokat, autókat, stb. – és már az emberi alakot is. Ennek köszönhetően az automatikus élességállítást a kivételes tisztaság jellemzi, még a bonyolultabb fény- és környezeti viszonyok esetén is.

A nagysebességű felvételkészítés teljesítményét tovább erősítve az OM-1 Mark II nagyobb memóriával rendelkezik a sorozatfelvételek számának növelésére. A Pro Capture funkció segítségével akár 120 fps sebességgel ragadhatjuk meg a már elszállt pillanatokat (AF/AE Lock használata esetén / kb. 50 fps sebességgel AF/AE Tracking használata közben).

Az áttervezett markolat felületektől a függőleges elrendezésű videók felvételének támogatásáig az OM-1 Mark II még figyelmesebben gondoskodik használója kényelméről és megelégedettségéről. Ráadásként támogatja az UVC/UAC csatlakoztatást számítógéphez, így webkameraként is használhatjuk – ezzel kielégíti az új trendek szerinti csatlakoztatási igényeket és egyben intuitív élményeket kínál.

A HLD-10 akkumulátortartó portrémarkolattal és az RM-WR1 vezeték nélküli távvezérlővel kiegészülő csúcsmodell kivételes funkcionalitással büszkélkedhet. Az OM Workspace képszerkesztővel fejlett szerkesztési funkciókat, az OM Capture kameravezérlő szoftverrel pedig gondtalan kamerakezelést kapunk - a ténylegesen átfogó és kifinomult fotós élmény garantálva!


Új OM System objektívek

M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS objektív

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS szuper telezoom objektív, mely hatalmas átfogásával sokak kedvence lehet. Szuper-telezoom akár 1200mm1 (35mm ekv.) kézből történő használatához. Kiemelkedő képstabilizátor-teljesítmény. Sync-IS kompatibilitás. Akár 0,7x1 leképezés tele-makrófotózáshoz. IPX1 por és cseppállóság. Fluorin bevonat. Tömeg: kb. 2064 gramm.(csak az objektív). Várható érkezése a hazai piacra: 2024. február 23.

M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm objektív

Csinosítottak, frissítettek az M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 utazó zoomon is. Várható érkezése a hazai piacra: 2024. február 15.

Nézd meg - és akár rendeld meg - az OM System termékeit, újdonságait:

ÚJ

20MP Stacked BSI Live MOS MFT érzékelő
DCI/UHD 4K 60p 14-bites 14-bites videofelvétel
10 kép/mp felvétel, 120 kép/mp E. zárral
Cross Quad Pixel fázisérzékelő AF
5,76 m képpontos OLED elektronikus kereső
3,0" 1,62m-Dot elforgatható érintőképernyős LCD kijelző
5 tengelyes testbe épített képstabilizátor
Nagyfelbontású felvétel, élő ND
IP53 időjárásálló és fagyálló kialakítás

Cikkszám:
770-V210040BE000
Rendelhető
959 990 Ft
ÚJ

20MP Stacked BSI Live MOS MFT érzékelő
DCI/UHD 4K 60p 14-bites 14-bites videofelvétel
10 kép/mp felvétel, 120 kép/mp E. zárral
Cross Quad Pixel fázisérzékelő AF
5,76 m képpontos OLED elektronikus kereső
3,0" 1,62m-Dot elforgatható érintőképernyős LCD kijelző
5 tengelyes testbe épített képstabilizátor
Nagyfelbontású felvétel, élő ND
IP53 időjárásálló és fagyálló kialakítás

Cikkszám:
770-V210041BE000
Rendelhető
10
1 199 990 Ft 
1 079 991 Ft
forgalmazott márkáink