MEGBÍZHATÓ PARTNERE 1990 ÓTA

Rendezvények

Sony & Fotoplus - Zsolnay Fényfesztivál 2024 - Fotós Nap és Fotópályázat

Sony
Fotópályázat
Fényfesztivál
Szűrés törlése
Sony & Fotoplus - Zsolnay Fényfesztivál 2024 - Fotós Nap és Fotópályázat

A Fotoplus és a Sony Magyarország szervezésében, támogatásával.

Mikor volt? 2024. július 5-én, pénteken.

Hol volt a találkozó? Civil Közösségek Háza: 7624 Pécs, Szent István tér 17. (Google térkép link itt!)

Miről szólt? Fotópályázat ▪️ Közös fotózások ▪️ Baráti, kötetlen beszélgetés, tapasztalatcsere ▪️ Éles teszt lehetőség ▪️ Fotóséta

A Zsolnay Fényfesztivál 2024. július 4. és 7. között | Pécs a nyár Fénypontja! | Fotópályázat több, mint 1.000.000Ft összértékű nyereménnyel | Fotósok, filmkészítők napja | Sony Magyarország & Fotoplus szervezésében és támogatásával 

Tudtad-e? A Sony Magyarország 2024-ben is a pécsi Zsolnay Fényfesztivál ezüst fokozatú támogatója!

Tartalom:

1. A pécsi Zsolnay Fényfesztivál bemutatása.

2. A Zsolnay Fényfesztivál 2024-es Fotópályázata - Több, mint 1.000.000 Ft értékű összdíjazással a Sony Magyarország és a Fotoplus támogatásával! 

3. Fotósok Napja a Fényfesztiválon 2024. július 5-én pénteken.

1. A Zsolnay Fényfesztivál | Grandiózus és tudatos | Az ország első és egyetlen fényfesztiválja 

A 4 napos fesztivál igazi élmény családoknak és baráti társaságoknak Pécs mediterrán belvárosában, fényfestésekkel és számos kísérőprogrammal! A Fényfesztivál látványos fényalkotásai, épületfestései és utcaszínházi produkciói minden fotós / videós számára páratlan lehetőséget kínálnak művészi és kreatív tartalmak készítésére! Idén is rengeteg program vár az érdeklődőkre! Délutánonként különböző látványos, szórakoztató produkciók Pécs mediterrán utcáin. Esténként pedig a világ legjobb fényművészei mérik össze tudásukat a Zsolnay Light Art nemzetközi fényfestőversenyen.

Játék az érzékekkel, szemkápráztató fényinstallációk és alternatív fénydimenziók – Pécsett a Zsolnay Fényfesztivál ismét ellenállhatatlan programokat kínál július 4-7. között! Megjelenik a mesterséges intelligencia, lesz elvarázsolt fényerdő és egy disztópikus sci-fi világba is beléphetünk! Az ecset továbbra is a fény, a vászon pedig a teljes belváros, mintegy 30 helyszínnel.

Csatlakozz a Zsolnay Fényfesztivál fotós eseményeihez a Fotoplus és a Sony Magyarország támogatásával, szervezésében!

A Fotoplus és a Sony Magyarország Csapata szeretettel vár a pécsi Zsolnay Fényfesztivál 2024-es díjmentes fotós szakmai programjain! A fényfestések és a kísérőprogramok rengeteg fotózási és videózási lehetőséget kínálnak, hogy látványos és egyedi tartalmakat készíthess! Fényköntöst kapnak az épületek, fényszőnyeget az utcák, miközben a Székesegyház monumentális homlokzatát a nemzetközi verseny legjobb 3D-s, mozgóképes vetítései keltik életre.

1. Fotópályázat a Fényfesztiválon: Vegyél részt Te is a több, mint 1.000.000Ft összdíjazású pályázaton!

2. Fotósok Napja a Fényfesztiválon 2024. július 5-én pénteken! Csatlakozz Te is!      

               

   

2. Zsolnay Fényfesztivál 2024 - Fotópályázat! 

Több, mint 1.000.000 Ft értékű összdíjazás a Sony Magyarország és a Fotoplus támogatásával!

Legyen a Tiéd a szakmai elismerés és a fődíj!

Fődíj: Sony Alpha 6700 fényképezőgép + 16-50mm f/3.5-5.6 objektív kit. 

NEVEZÉS ÉS RÉSZLETEK ITT!

Hogyan tudsz nevezni a fotópályázatra?

Járd be a Zsolnay Fényfesztivál idei programjait.

Fotózz egy kompakt, bridge, vagy cserélhető objektíves digitális fényképezőgéppel!

Pályázz a legjobb 3 fotóddal!

      

A tavaly - 2023-ban - díjazott fotók (lapozható):

Ilyen volt a Fotósok Napja a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon! 2024. július 5-én pénteken!

A Fotoplus és a Sony Magyarország szervezésében, támogatásával!

Interaktív exkluzív fényinstallációk közös fotózása / videózása | Gyakorlati előadások, fotókkal | Élesben tesztelhető prémium Sony vázak és objektívek 

A fényfestések és a kísérőprogramok rengeteg páratlan fotózási és videózási lehetőséget kínálnak majd, hogy látványos és egyedi tartalmakat készíthessünk!

Nincs még egy rendezvény Magyarországon, ami ennyi sokszínű látványosságot, épületvetítést, fényszobrot, interaktív fényjátékot kínál, mint Pécs városa és a Zsolnay Fényfesztivál.

Kiknek szól ez a rendezvény? Cserélhető objektíves fényképezőgéppel rendelkező haladó / profi, de nem csak Sony felhasználóknak.

   

Hogyan tudsz részt venni a Fotósok Napján a Zsolnay Fényfesztiválon?

A rendezvény díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A rendezvény időpontja:

2024. július 5. péntek - Érkezés: 18:30-tól

Helyszín: 

Civil Közösségek Háza 7624 Pécs, Szent István tér 17. (Google Térkép link itt)

Tervezett látszám: 70 fő

  A SZABAD HELYEK BETELTEK!

  A jelentkezés leadása még nem jelent regisztrációt! 

  Sikeres regisztrációt követően értesíteni fogunk!

   

  Figyelem! Az előadásokról fényképek, videófelvételek készülnek, amelyek a Fotoplus, a Sony Magyarország, a Zsolnay Fényfesztivál közösségi csatornáin, weboldalain megjelennek. A részvevők ezt a jelentkezéssel tudomásul veszik és elfogadják.

  A várható program

  18.30-19:00 Érkezés, regisztráció.

  19:00-21:00 Közös fotózások a Civil Közösségek Házában + Előadások + Sony termékek tesztje élesben Tippek, tanácsok az esti közös fotózásokhoz és az idei Zsolnay Fényfesztivál eseményeihez.

  19:00 - Megnyitó - Molnár Csaba (Fotoplus).

  19:00 - 19:15 - Kiss Attila és Felföldi László Sony trénerek - Sony termék tippek.

  19:15 - 19:45 - Erdős Dénes fotóriporter - 2024-es pécsi Zsolnay Fényfesztivál streetfotós szemmel. Dénes a nyitónapon (csütörtökön) bejárja a várost, és bemutatja számunkra kedvenc helyszíneit, valamint fotóit az idei Fényfesztiválról.

  19:45 - 20:00 - Nagy Gábor Sony Magyarország fotós nagykövete - Fotók, tippek, trükkök, élmények. 

  20:00 - 20:15 - Krizmanics Zoltán (tavalyi 2023-as Fényfesztivál "Fényalkotás" kategóriájának győztese): Tippek, tanácsok a fotósétához, helyszínekhez. 

  20:15 - 21:00 - Vedd kézbe, próbáld ki élesben a közös fotózások során a Sony fotós, filmes eszközeit! A demó termékeket a személyi igazolvány leadásával tudjuk átadni. Kötetlen, baráti beszélgetés, tapasztalatcsere egy finom kávé mellett. Jó idő esetén a kerthelyiségen a kültéri fényinstallációk mellett... Sony kérdezz-felek! Az előadóteremben megnézheted a Sony teljes demópalettáját és a kérdéseid is felteheted Kiss AttilaFelföldi László Sony trénernek. 

  21:00-22:30 - Fotóséta és improvizáció a Fény Útja legszebb helyszínein:

  Járd, járjuk be a Fényfesztivál helyszíneit. Önállóan, vagy ha szeretnél, akkor csatlakozz Dékány Zsolt, vagy Krizmanics Zoltán útvonalához. 

  22:30 - Várunk vissza a Civil Közösségek Házába! :)


  Hasznos információk!

  Helyszín: Civil Közösségek Háza 7624 Pécs, Szent István tér 17. (Google Térkép link itt)

  Parkolás: Parkolás, megközelítés: a Fényfesztivál alatt a belváros 16:00-tól lezárásra kerül! A parkolás a belváros közelében sem lesz egyszerű. Javasolt megközelítés: tömegközlekedés, taxi, bicikli (pl. e-közbringával), roller, stb... 

  Tipp: Indulás előtt tervezd meg az utat, menetidőt. 

  Milyen fotós eszközöket hozz magaddal? A saját fényképezőgépedet feltöltve, szabad hellyel a memóriakártyán) fényerős objektívjeidet, monopodod (de állványt semmiképpen ne hozz, a tömegben szinte lehetetlen cipelni, illetve könnyen felboríthatják a gépeddel együtt). Akkut, töltőt. Plusz memóriakártyát, hogy a demó vázakkal készített fotókat haza tudd vinni. A Sony demó termékek kipróbálásához fényképes igazolványt

  Energiapótlásnak? Tipp: hozz magaddal vizet, üdítőt, szendvicset, csokit, müzliszelet, stb.. 

  Kávé / üdítő + ásványvíz: a résztvevők érkezéskor 1db Kávé "Kupont" kapnak, amely beváltható a kerthelyiségben található NemCsak1süti Kávézóban egy üdítőre, vagy kávéra 21:00-ig. Illetve ásványvizet (0,5L-est) biztosítunk számotokra (ebből érdemes magaddal vinni a fotósétára is).

  Késő este hűvösebb lehet (várhatóan 17-20C°), így célszerű ehhez megfelelő ruházatot hozni magaddal.

  Zsolnay Fényfesztiválos karszalag: érkezéskor díjmentesen biztosítjuk, a résztvevők számára, hogy a díjköteles fényinstallációkat is fotózhassuk (a karszalag a fesztivál minden napjára érvényes, a Fény Útja összes helyszínére).

  Szervezők

  A Fotoplus és a Sony Magyarország Csapata mindent megtesz, hogy szakértelmünkkel hozzájáruljunk a Zsolnay Fényfesztivál fotós programjainak sikeréhez! 

  Fotoplus

  Ismerd meg személyesen munkatársainkat, aki a fotós-, filmkészítő Partnereink, Barátaink munkáját segítik. Munkánk során örömöt jelent számunkra, ha segíteni tudjuk a fotográfusok és filmkészítők munkáját, szenvedélyét. Filozófiánk központi eleme a segítő, pozitív és barátságos hozzáállás. Mi ebben hiszünk! :)

  Sony Magyarország

  A Sony Magyarország a Zsolnay Fényfeztivál ezüst fokoztú támogtója! Köszönjük!

  A Sony-t 1946-ban Ibuka Maszaru mérnök és Morita Akio fizikus alapított Tokióban. Jelenleg világszerte több mint 100.000 alkalmazott alkotja a Sony Csapatát. Az évek során a Sony meghatározó szereplővé vált az elektronika, zene- és filmipar területén is (Sony Music Entertainment, Sony Pictures Entertainment). Piacvezető termékei közé tartozik a Sony Alpha fényképezőgépek, a PlayStation, Sony Bravia televíziók, de ilyen volt például a legendás Walkman is. A Sony globálisan ismert és elismert márka a minőség és az innováció terén. 

  Csatlakozz Te is a Sony Alpha sikeres tartalomkészítői közé! :)  Köszönjük, hogy Sony Magyarország ismét egy remek hazai kezdemény mögé állt

  A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

  A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. 2011-től részben az EKF beruházások révén létrejövő jelentős kulturális intézményi struktúrát – Kodály Központ, Zsolnay Negyed – kezeli, részben a pécsi világörökség helyszíneit, és április közepétől a Művészetek és Irodalom Házát is. A Zsolnay Negyed az egykoron jelentős épületegyüttesben működő, és a XXI. századra nagyrészt kiüresedő Zsolnay-gyárban létre jött új kulturális centrum, amely többek között magában foglalja a Pécsi Galéra 1000 négyzetméteres kiállítótermét, a világhírű Gyugyi-gyűjteményt, a Bóbita Bábszínházat, az új Ifjúsági Központot, a Zsolnay Család- és Gyártörténeti Múzeumot, szeptembertől az egyetem Művészeti Karát, a JESZ színháztermét és számos vendéglátó egységet. A Negyed működésének, menedzselésének célja, hogy Pécs város meghatározó művészeti, kulturális és turisztikai színterévé, s önálló branddé formálódjon.

  Előadók

  Nagy Gábor a Sony Magyarország fotós nagykövete

   

  Nagy Gábor outdoor és adventure fotós, aki a legtöbbet a magas hegyekben és a sarkkör környékén fotózik nagy márkáknak és turisztikai ügynökségeknek. 


  Erdős Dénes - fotóriporter

     

  Erdős Dénes a Budapest Street Photography Collective (BPSPC) alapító tagja. "Komolyan 2012-ben kezdtem el a fotózással foglalkozni, az Illyés Művészeti Szakképző Akadémiáját végeztem. Főállású fotóriporterként először a Népszavánál, 2023-tól pedig az Associated Press-nél dolgozom. Szabadidőmben megszállottan koptatom a cipőm talpát Budapest utcáin. A streetfotózás számomra a teljes kikapcsolódást jelenti, az utcán nem kell megfeleljek semmilyen elvárásnak, teljesen az ösztöneimre van bízva a dolog." - Erdős Dénes


  Krizmanincs Zoltán

  “Talán én vagyok az a nem mindennapi fotós, aki bolhától az elefántig mindent is fotóz. Igen! A makrós virág- és gombafotóktól kezdve az univerzum legtávolabbi dolgait is fotózom távcsövemen keresztül. Gyerekkoromban nekem is ott lógott a nyakamban az orosz filmes gép és minden nyaralást megörökítettem, több kevesebb sikerrel. 2015-ben vásároltam első tükrös gépemet, előtte kis compact gépeim voltak. Most többek között egy Sony A7IV milc gépekkel fotózok. 2017 óta érzem azt, hogy elindult valami komolyabb érdeklődés a fotózás iránt. Azon belül is a csillagos ég fotózása. Még 2016 telén kimentem a Zselicbe és felpillantottam az ottani csillagos égre és akkor döbbentem rá, mi is van felettünk, azóta foglalkozom asztrofotózással főleg asztrotájkép készítéssel. Voltak és vannak is kitérőm más irányba, portré, esküvő baráti ismerős felkérésére, és szeretném ezt a vonalat tovább erősíteni. - Krizmanincs Zoltán

  Hasznos linkek:

  Zsolnay Fényfesztivál hivatalos weboldala: KATTINTS IDE!

  Fotópályázat a Zsolnay Fényfesztiválon: KATTINTS IDE!

  Fotósok Napja Facebook eseménye: KATTINTS IDE!

  Fotópályázat Facebook eseménye: KATTINTS IDE!

  Fotoplus Facebook oldala: KATTINTS IDE!

  A Fotoplus és a Sony Magyarország szervezésében, támogatásával.

  Nevezési határidő: 2024. július 5. péntektől - 2024. július 21. vasárnap éjfélig.

  Több, mint 1.000.000 Ft értékű összdíjazás!

  2024.03.22

  Csatlakozz a Fotoplus Kávézó: Sony Törzsvásárlói Klubjához! Értesülj az elsők közt a Sony újdonságokról. Egyedi törzsvásárlói árkedvezményekről, akciókról, illetve az exkluzív szakmai fotós- és filmes rendezvényekről itt a Fotoplus-nál...

  forgalmazott márkáink