MEGBÍZHATÓ PARTNERE 1990 ÓTA

Fotópályázatok

Canon Shop in Shop megnyitó a Fotoplus-nál a Tradíciók jegyében!

Canon
Szűrés törlése
Canon Shop in Shop megnyitó a Fotoplus-nál a Tradíciók jegyében!

Ünnepélyes megnyitó | Szalagátvágás | Tortaszelés | Fotópályázat győztesének kihirdetése | Kötetlen szakmai beszélgetések

Ez tényleg egy remek és méltó nap volt! Nézd meg a megnyitón készült fotókat és videókat itt!

Látogass el Te is a Fotoplus PRO Fotó Szentélyébe! Találkozzunk személyesen is! :)

 

Ilyen volt a Canon Shop in Shop megnyitó a Fotoplus-nál a "Tradíciók jegyében"! Köszönjük mindenkinek! :)

 

Ünnepélyes megnyitó | Szalagátvágás | Tortaszelés | Fotópályázat győztesének kihirdetése | Kötetlen szakmai beszélgetések

Ez tényleg egy remek és méltó nap volt! Köszönjük mindenkinek, aki eljött, vagy munkájával segítette a megvalósulását! Nem tudtál részt venni az eseményen? Nézd meg a megnyitón készült fotókat és videókat itt!

Mit jelent a tradíció? Örökség, hagyomány, értékrend. Ahogy az évek múlnak, és a technológia fejlődése folyamatosan átformálja a fényképezés világát, vannak olyan vállalatokamelyek kitartanak a tradíciók mellett és útmutatót nyújtanak a változások közepette. Reméljük a Fotoplus ragaszkodása az emberi értékekhez inspiráló példa lehet sokak számára. Mi a Fotoplus-nál rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Canon legrégebbi magyarországi Pro Partnerei közé tartozunk! 

Videót készítette: feelm.hu - D. Nagy Kriszta. Riportokat készítette: Pallagi Ákos ceremóniamester

Fotoplus - Több mint egy szaküzlet! Szerelmünk a fotózás! Tradíció. Szakértelem. Szenvedély. Munkánk során örömöt jelent számunkra, ha segíteni tudjuk a fotográfusok és filmkészítők munkáját, szenvedélyét. Filozófiánk központi eleme a segítő, pozitív és barátságos hozzáállás. :) Látogass el Te is a Fotoplus PRO Fotó Szentélyébe! Találkozzunk személyesen is! :)

 

Canon Shop in Shop Fotópályázat

A fotópályázat témája: Számodra mit jelent a tradíció?

 

Köszönjük mindenkinek aki részt vett a Canon Shop in Shop megnyitójához kapcsolódó fotópályázaton! Rengeteg nagyszerű fotó érkezett. 

Díjakat átadta: Baumgartner Péter a Fotoplus ügyvezetője, társtulajdonosa. Műsorvezető: Pallagi Ákos ceremóniamester.

Köszönjük szépen a zsűri munkáját! Koncsol Tündének, Szalay Monának, Körtvélyesi Lászlónak, Kocsis Bencének. 

Díjazások 

1. hely: Canon EOS R8 + RF 24-50 kit.

2. hely: 100.000Ft értékben Fotoplus képkidolgozás.

3. hely: 50.000Ft értékben Fotoplus képkidolgozás.

Értékelés 

A beérkező fotókat szakmai zsűri értékelte, akik számos szempont alapján választották ki a legjobbakat. 

A zsűri értékelése során figyelembe vette a fotók technikai minőségét, valamint azt, hogy mennyire tükrözték a fotózás szenvedélyét és a tradíciók tiszteletét.

Gratulálunk a fotópályázat győzteseinek!

I. helyezett: Takács Gergely: "Mester és tanítványai - Rácz Barnabás és műhelyvezetője, illetve két inasa - Mind tőle tanulták a bőgőkészítést..."

II. helyezett: Ésik Norbert - "Nagyszüleim"

III. helyezett: Csudai Sándor "Csángóföldi medvetánc"

A díjazott fotók:

Nézd meg a Canon Shop in Shop megnyitón készült fotókat: 

Tudtad-e? A Canon a vállalati filozófiáját a japán KYOSEI szóval írja le, amelynek jelentése "A közjó érdekét szem előtt tartva történő együttélés és közös munka."

A Canon története

1933: A Canon jogelődjét a Seiki-Kenkjuso Kogaku-t (Precí­ziós Optikai Műszerek Laboratóriumát) Josida Goro, féltestvérével Ucsida Szaburóval és Ucsida közeli jóbarátjával, Mitarai Takesivel alapította. Ehhez Tokió Roppongi negyedében kibéreltek egy lakást... Céljuk egy auto-fókuszos (rangefinder) 35 mm-es filmet használó kamera kifejlesztése volt.

A Canon első irodája - 1933

Az első Kwanon fényképezőgép

1934: Elkészül Japán első 35 mm-es kamerája a Kwanon, egyenlőre csak prototípus formájában.

 

A Kwanon nevet Goro Jošida - az egyik alapító - adta az első modellnek, amelyet a buddhizmus egyik alakjáról, a könyörületesség istennőjéről nevezte el. A fényképezőgép neve annyire közkedvelt lett, hogy hamarosan a Kwanon megnevezés már a logóban is szerepelt. A Kwanon fényképezőgép logóját Goro Yoshida a márka másik alapítója találta ki és tervezte meg. A cég 1935-ben benyújtja a „Canon” védjegy bejegyzését... 

A Hansa Canon fényképezőgép

1936: Elkészül a Hansa Canon. a KWANON továbbfejlesztett változata, amely Japán első 35 mm-es fényképezőgépe lett. 

1945: A Canon J S II kamera gyártása, amely már távmérővel integrált keresőt tartalmazott.

 

Canon J S II

Canon II B

1949: A Canon II B - amely 3 különböző fókusztávolságú objektív fogadására volt képes - első díjat nyert a San Franciscó-ban megrendezett országos fényképezőgép-kiállításon. Ekkortól már saját fejlesztésű, gyártású objektí­vvel rendelkezett a Canon, amelyek Serenar márkanévvel kerültek forgalomba. 

1952: A Canon IVSb, amely a világon elsőként vaku szinkronizációval rendelkezett. 

Canon IVSb

1954: A Canon hazai védjegybejegyzései már 1954-től megtalálhatóak az archívumokban.

1959: A Canon Flex, a Canon első tükörreflexes fényképezőgépe, amely így Canon életében történelmi jelentőségő fényképezőgép lett. 

 

Canon Flex

1967: A Canon legendás elnöke Mitarai bejelenti a 30. évfordulós szlogent: "Kamerák a jobb kézben, üzleti gépek a bal oldalon! 

Ezt azt jelentette, hogy a Canon a fényképezőgépek mellett a nyomtatók, kalkulátorok, filmfelvevő kamerák, félvezető eszközök fejlesztésére és gyártására is jelentős hangsúlyt kívánt fektetni. Mitarai víziója szerint a Canon a klasszikus mechanikán alapuló fotóeszközök innovációs irányait az elektronikus megoldások felé kell terelni. 

Canon F-1

1971: Bemutatják fotózás egyik mérföldkövét a Canon F-1, amely professzionális 35 mm-es tükörreflexes fényképezőgépet, illetve az FD objektíveket. Az F-1 hozzájárult a Canon hírnevének megalapozásához a professzionális fényképezés területén, és még mindig méltán népszerű a gyűjtők és fotósok körében. 
1976: A Canon AE-1 tükörreflexes fényképezőgépben az elektronikus megoldások már kiemelkedő szerepet jutottak. Elsőként rendelkezett processzoros vezérlésű rekeszprioritásos automatikus üzemmóddal (AE). 

Canon AE-1

 

Canon A-1

1978: A Canon A-1 volt az első olyan fényképezőgép, amelyben a teljesen automatikus üzemmódot, valamint a félig automatikus és teljesen kézi vezérlési lehetőségeket is kombinálták, hozzájárulva a felhasználói kreativitáshoz és rugalmassághoz. A fiatal fotósok körében vált nagyon népszerűvé. 

1987: Megkezdődik a digitális korszak - A Canon bemutatja az EOS rendszert!

Electro-Optical System (röviden: EOS). Az EOS rendszer bevezetése jelentős lépés volt a Canon történetében, mivel új bajonettrendszert és elektronikus kommunikációt alkalmazott a váz és az objektív között. Ez lehetővé tette az információátvitelt (pl. az autofókusz vezérlését és az expozíciós adatok átvitelét, stabilizációt, majd később a videózást). A rendszer a mai napig folyamatosan fejlődik, és magában foglalja a tükörreflexes (DSLR) és később a tükörnélküli (MILC) fényképezőgépeket is.

Az EOS rendszer bevezetése során megalkották az EF (Electro-Focus) bajonettes objektívrendszert, amelyet a mai napig használnak a Canon tükörreflexes és akár a tükörnélküli fényképezőgépekhez is. A Canon R MILC full-frame rendszerhez, RF objektívekhez, EF-RF konverterhez pedig több mint 30 évet kell ugrani az időben... 

Canon EOS 650

1987: Az EOS 650 a Canon első EOS rendszerű, de még analóg modellje. Az automatikus érzékelőrendszere lehetővé tette a fényerő és az expozíció automatikus beállítását.

1989: Az EOS-1 csúcskategóriás autofókuszos - de még mindig analóg - tükörreflexes fényképezőgép, amely sikeresen bevezette a professzionális szegmensbe a Canon EOS rendszert. 

Canon EOS-1

Canon EOS DCS 3

1995: Az EOS DCS 3 a Canon első digitális tükörreflexes fényképezőgépe. Jelentős mérföldkő a fejlődésben, hozzájárult a digitális fotográfia térhódításához a professzionális fotósok körében. 

2002: Az EOS-1D az első Canon digitális full-frame fényképezőgép. Ennek a gépnek a bemutatásával a digitális fényképezésben is elérhetővé vált a nagyobb érzékelő méret előnye.

Canon EOS-1D

Canon EOS 5D

2005: Az EOS 5D az első középkategóriás, full-frame DSLR fényképezőgép. Kiemelkedő képminőséget és sokoldalúságot nyújtott, így rengeteg professzionális fotós számára vált kedvelt eszközzé.

2006: A Canon befejezi a filmes fényképezőgépek gyártását.

2008: Az EOS 5D Mark II forradalmat hozott a DSLR videózás terén azzal, hogy lehetővé tette a full-hd videó rögzítést egy professzionális fényképezőgéppel.

Canon EOS 5D Mark II

2011: A Canon belép a mozgóképgyártás iparágába a mozi kamerákból és objektívekből álló Cinema EOS rendszer bevezetésével.

2012: Az EOS M, a Canon első MILC fényképezőgépe. APS-C méretű képérzékelővel. 


Canon EOS M

 2014: A digitális fényképezőgépek gyártása eléri a 250 millió darabot. 

Canon EOS-1D X Mark II

2016: Az EOS-1D X Mark II a Canon digitális tükörreflexes fényképezőgépek zászlóshajója. 

2020: EOS-1D X Mark III a máig utolsóként piacra került Canon tükrös fényképezőgép. A Canon ezt követően a mai napig kizárólag MILC fényképezőgépeket hozott forgalomba. 

Canon EOS-1D X Mark III

 

2018: A Canon bemutatja az EOS R rendszert!

A MILC (tükör nélküli) fényképezőgépek és RF objektívek korszaka...

Az EOS R rendszer egy komoly és innovatív lépés a Canon részéről, és lehetővé teszi a fotósok és filmkészítők számára, hogy a tükörnélküli full-frame technológia előnyeit élvezzék a Canon magas minőségű képminőségével.

Az RF objektívek minden körülmény között kiváló optikai minőséget és dinamikus teljesítményt nyújtanak, míg az EF–EOS R adapterek lehetővé teszik az EF-S és EF objektívek használatát az EOS R fényképezőgépekhez

Canon EOS R

2018: EOS R, a Canon első full-frame MILC fényképezőgépe, amelyet 2019-ben az EOS RP követett.

2019: Az EOS sorozatú fényképezőgépek gyártása eléri a 100 millió darabot.

Canon EOS R5

2020: EOS R5 full-frame MILC fényképezőgép.

2020: EOS R6 full-frame MILC fényképezőgép.

Canon EOS R6

Canon EOS R3

2021: EOS R3 full-frame MILC fényképezőgép.

2022: EOS R6 II full-frame MILC fényképezőgép.

Canon EOS R6 II

Canon EOS R7

2022: EOS R7 APS-C MILC fényképezőgép.

2022: EOS R10 APS-C MILC fényképezőgép.

Canon EOS R10

Canon EOS R8, a Canon legújabb fényképezőgépe (2023)

 

2023: EOS R8 full-frame MILC fényképezőgép, amelyet akár Te is megnyerhetsz a Canon Shop in Shop megnyitóhoz kapcsolódó Fotópályázatunkon! :)

Napjainkra a Canon a legnagyobb vállalatok közé tartozik, közel 200.000 főt foglalkoztat. A Canon régóta az Egyesült Államok szabadalmi rangsorának toplistáján található. 33 egymást követő évben a világ 5 leginnovatívabb vállalata közé tartozik. Canon alapítása óta már több, mint 3 000 szabadalommal gazdagította a világot.

Mi a Fotoplus-nál rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Canon legrégebbi magyarországi Pro Partnerei közé tartozunk!


Fotoplus infóvonal

Infóvonal a rendezvényünkkel kapcsolatban: kapcsolat@fotoplus.hu

Tipp: mentsd el ezt az oldalt a kedvencek közé! 

forgalmazott márkáink