MEGBÍZHATÓ PARTNERE 1990 ÓTA

ÁSZF - "Fotópályázat a Zsolnay Fényfesztiválon"

 


Nevezési feltételek: "Zsolnay Fényfesztivál Fotópályázat 2023"


Kérjük mielőtt leadod a pályázatot olvasd el az alábbi részletes nevezési feltételeket!

A Pályázó a pályázat leadásával egyidejűleg elfogadja a nevezési feltételben foglaltakat!

A fotópályázat részletes kiírása (nevezési feltételek)

A Fotoplus Kft. (szervező) és a Sony Hungária Kft. (Partner), a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (Partner) fotópályázatot hirdet.

A képek beérkezési határideje: 2023. július 23. vasárnap éjfél.

Erre a fotós játékra csak a pályázó által, digitális fényképezőgéppel (1) készült, JPG, formátumú, minimum 1 MB-os, módosítás nélküli, saját készítésű fényképek küldhetők be, melyek jogai fölött szabadon rendelkezik. Az elfogadható szerkesztés kizárólag a teljes kép egészére vonatkozó fényerőt, kontrasztot és fehéregyensúlyt érintő módosításokra terjed ki. Mobiltelefonnal, táblagéppel és más eszközzel (2) készült, HDR (3) és szelektíven szerkesztett (4) pályaműveket 5) nem fogadunk el. A feltöltött képek exif adatait (6) megvizsgálhatják, és a kiírásnak nem megfelelő pályaműveket a szervező(k) törölhetik.


Fényképezőgépre vonatkozó feltételek:

 • A játékban kizárólag fényképezőgéppel készült fotók vehetnek részt, ezért a nevezett fotó(k)nak az összes EXIF metaadatot tartalmaznia kell!

Kategóriák

 • Fényalkotás
 • Hangulatfotó

Fontos! Tartsd be a streetfotózásra vonatkozó szabályokat és törvényi előírásokat!

 • A pályázó a pályázaton való részvétellel elismeri, hogy a feltöltött fénykép pályázaton történő felhasználásával harmadik fél jogait nem sérti, különös tekintettel fényképfelvételen esetlegesen szereplő személyek személyhez fűződő jogait és a szervezőket mentesíti az ilyen irányú vitás ügyekkel kapcsolatos felelősség alól.
 • Olvasd el, tájékozódj az ezzel kapcsolatos szabályokról pl. itt, vagy itt.
 • Beleegyező nyilatkozathoz mintát itt találsz.

Beküldhető fotók száma:

 • Max. 3 fotóval tudsz nevezni.

A fotópályázat (nyereményjáték) Szervezője és Partnerei

A nyereményjáték szervezője:

 • Fotoplus Kft. (székhelye: 7623 Megyeri út 59. cégjegyzékszám: 02 09 000146 továbbiakban „Szervező”).

A nyereményjáték partnerei:

 • Sony Hungária Kft. (1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 26-28. Cégjegyzékszám: 01 09 967813 továbbiakban „Partner”).
 • Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 37. továbbiakban „Partner”).

Pályázó:

 • 14. életévét betöltött, cselekvőképes bejelentett magyarországi lakhellyel rendelkező magyar állampolgár. 18 életévét be nem töltött, vagy korlátozott cselekvőképességű személy esetében, azonos feltételekkel, de gyámja vagy törvényes képviselőjének beleegyezésével. A pályázaton nem vehetnek részt a Sony Magyarország, a Fotoplus Kft. és a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. munkatársai és partnerei (10), valamint azok hozzátartozói (11).

Fényalkotás kategória díjai

Fotózd le az idei Zsolnay Fényfesztivál fényfestő alkotásait kültérben, vagy beltérben.

A zsűri döntése alapján:

 • I. helyezett: 250.000Ft értékű Sony fényképezőgép / objektív vásárlási utalvány
 • II. helyezett: 100.000Ft értékben képkidolgozás a Fotoplus-nál
 • III. helyezett: 70.000Ft értékben képkidolgozás a Fotoplus-nál

Hangulatfotó kategória díjai

Ragadd meg, fotózd le idei Zsolnay Fényfesztivál hangulatát, az utcai forgatagban, vagy a fellépő művész(ek) portréjában.

A streetfotózás szabályait, a személyiségi jogokra vonatkozó előírásokat mindig tartsd be! Olvasd el a részleteket az alábbiakban!

A zsűri döntése alapján:

 • I. helyezett: 250.000Ft értékű Sony fényképezőgép / objektív vásárlási utalvány
 • II. helyezett: 100.000Ft értékben képkidolgozás a Fotoplus-nál
 • III. helyezett: 70.000Ft értékben képkidolgozás a Fotoplus-nál

A nyereményjáték zsűrizése

 • A beérkező pályaműveket a Fotoplus Kft (Szervező). a Sony Hungária Kft. (Partner), a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (Partner) közös zsűrije bírálja el.
 • A fotókat anonimizáljuk, így semelyik zsűritag nem tudhatja, hogy ki a kép készítője, kizárva a részrehajlás lehetőségét.
 • A zsűrizésről felvétel készülhet, amely Szervező és a Partnerek közösségi és videómegosztó csatornáin megosztásra kerül. A pályázaton résztvevők a jelentkezésükkel egyidejűleg hozzájárulásukat adják ahhoz, hogy a videó felvételeken a beküldött fotói(k) térítésmentesen szerepelhetnek és ezek a felvételek megosztásra kerülhetnek a különböző közösségi és videómegosztó oldalakon (Youtube, Facebook, Instagram), weboldalakon.

Eredményhirdetés

 • 2023. augusztus 16. szerda (pontos helyszíne és időpontja a későbbiekben)

A zsűri tagjai

 • Ihász Ingrid - Fotós, Lightroom, Photoshop és fotós marketing tréner, a dreamworldphoto.hu oktatási platform alapítója. A GroupM a legnagyobb hazai médiaügynökségi csoport korábbi oktatásáért és információmenedzsmentért felelős vezetője. Szakmai blogger, rendszeres előadó különböző fotós szakmai rendezvényeken, zsűritag fotós versenyeken.
 • Nagy Gábor - a Sony Magyarország fotó nagykövete.
 • Kiss Attila - a Sony Közép- és Délkelet-Európa régiós vezető fotós oktatója.
 • Juhász Balázs - fotográfus, túravezető, fotós oktató, FotoSherpa alapítója. Több mint 30 éve foglalkozik szenvedélyes fotografálással. Kezdetektől utazó, kutató fotográfusnak készült, de az idők során a fotózás szinte minden területén kipróbálhatta magát. "Kreativitás, változatos munka, életreszóló élmények, maradandó alkotások jellemzik az elmúlt 30 évet. Kezdetektől utazó, kutató fotográfusnak készültem. Több sikeres könyv szerzőjeként, munkáim hazai és nemzetközi kiállítások követték Budapesttől, Párizson és Delhin keresztül egészen Tokióig. Második könyvem, az Álmom India nyitotta fel szemem a gyorsan változó világra, az eltűnő félben lévő kultúrákra. Azóta feladatomnak érzem ezek megörökítését, az értékek megőrzését 2012 óta fotótúrákat szervezek a világ különböző tájaira, kultúráiba. Ezeken az utakon igyekszem átadni tudásom és tapasztalatom. 2017 óta FotoSherpa néven szervezem útjaimat, oktatásaimat."
 • Pusker Péter - A Zsolnay Fényfesztivál művészeti ötletgazdája, igazgatója, főszervezője.Főiskolai évei alatt ismerkedett meg a győri MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztivállal,itt sajátította el a rendezvényszervezés alapjait. Zenei szervezői tevékenységét az OZORA Fesztiválkeretein belül valósítja meg, 10 éve felelős a világ egyik legnagyobb pszichedelikus törzsi találkozójának élőzenei színpadáért. 2015-ben csatlakozott a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed csapatához, nevéhez fűződik a Zsolnay Fényfesztivál ötlete és koncepciója.

Közönségdíj

A szavazók döntése alapján:

 • I. helyezett: 100.000Ft értékben képkidolgozás a Fotoplus-nál
 • II. helyezett: 70.000Ft értékben képkidolgozás a Fotoplus-nál
 • III. helyezett: 40.000Ft értékben képkidolgozás a Fotoplus-nál

Szavazás a közönségdíjra

Szerinted melyik a legjobb fotó a pályázaton?

 • Szavazz Te is!
 • Itt ebben a Facebook galériában egy-egy reakció gombbal.
 • A 2023. augusztus 16. szerda 12.00-kor az 1., 2., 3. legtöbb reakcióval rendelkező fotók lesznek a közönségszavazás díjazottjai.

Jogi háttér

 • Amennyiben kiderül, hogy a benyújtott fénykép olyan szerzői jog védelme alatt áll, amely nincs a résztvevő tulajdonában, a fényképet kizárják a nyereményjátékból, és sem a Szervező sem a Partner nem vállal semmilyen felelősséget a szerzői jogok tulajdonosa felé az esetlegesen felmerülő károkért.
 • A nyertes pályázóknak a nyeremény átvételére csak személyesen, előre egyeztetett időpontban van lehetősége. A nyeremények másra át nem ruházhatók és készpénzre sem válthatók át. Amennyiben a nyertes pályázó 18. életévét nem töltötte be és/vagy cselekvőképességében korlátozott vagy cselekvőképtelen, úgy a nyereménnyel kapcsolatos érdemi ügyintézésre, valamint a nyeremény átvételére csak törvényes képviselőjével együtt jogosult.
 • A nyereményjátékra regisztráló kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait (különösen név, cím, email cím, telefonszám, fotók) a Szervező, Partner kezelje és továbbítsa. A nyereményjátékban részt vevő hozzájárul ahhoz, hogy a saját fentiekben rendelkezésre bocsátott személyes adatait a Szervező, Partner kezelje jelen nyereményjátékkal összefüggésben, az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011.évi CXII. törvény alapján. A nyereményjátékban részt vevő a regisztrációval hozzájárul továbbá ahhoz, hogy a nyereményjátékkal összefüggésben a nyereményjátékra történő regisztrálással megadott személyes adatokat a Szervező, Partner kezelje, valamint jogosult a média által biztosított vagy egyéb internetes felületeken (pl: közösségi oldalakon) a nyilvánosság tájékoztatása céljából felhasználni és megjelentetni.
 • A nyereményjátékban részt vevő tudomásul veszi, hogy a felhasználási jog átengedése kiterjed a harmadik személynek történő további felhasználásra vonatkozó engedély megadására (Szjtv. 46.§),illetve a mű átdolgozásához, többszörözéséhez való felhasználási jogosultságra (Szjtv.47.§) is. A nyereményjátékban részt vevő a regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy a fotókat a Szerző és a Partner bármilyen formában (pl.: fénykép-, filmfelvétel stb.) felhasználja, nyilvánosan megjelentesse, marketing, promóciós célokra felhasználja, illetve a média által biztosított vagy egyéb internetes felületeken (pl: közösségi oldalak),- a megjelenési felülettől függően - akár alkotó nevének feltüntetése mellett.
  • A beküldéssel engedélyt ad a Pályázó a Szervező számára, hogy a képeket a fotóverseny keretein belül közzé tegye. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2014. évi CXII törvény értelmében a fotók feltöltésével a felhasználó hozzájárul személyes adatainak feldolgozásához a Szervező és a Partner honlapján és közösségi oldalain.
  • A nyereményjátékban résztvevő hozzájárul ahhoz, hogy a nyereményjátékban benyújtott fényképeit a zsűri értékelje és az értékelés alapján nyertesnek hirdetett fotókat közzé tegye illetve harmadik fél részére átadja, nyilvánosságra hozza.
  • A fotók a Szervező szerverére való feltöltésével vagy a birtokába bocsátásával az alkotók kizárólagos, azonban ingyenes licencet adnak az információk bármilyen nemű felhasználására, különös tekintettel a Szervező és Partner által forgalmazott termékek megjelenítésénél és a fotók és egyéb információk egyéb marketingcélú felhasználására hírlevelekben és egyéb tartalmakban.
  • A nyereményjátékban részt vevő a regisztrálással lemond mindennemű térítési és költségigényéről. A nyereményjátékban részt vevő a regisztrálással a teljes szerzői jogi védelmi idejére kiterjedő és vissza nem vonható, kizárólagos felhasználási jogot enged a Szervezőnek, Partnernek. A felhasználási jog keretében a Szervező, Partner engedélyt kap a nyereményjátékra nevezett fénykép minden szerzői jogi felhasználására, így különösen annak digitális és nem digitális, korlátlan példányszámú többszörözésére, nyilvános előadására és nyilvánossághoz való közvetítésére, valamint korlátozás nélküli átdolgozására is. A felhasználási jog Magyarországra és azon kívül bármely országra vonatkozóan, földrajzi korlátozás nélkül érvényes.
  • A nyereményjátékban részt vevő kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a mű a szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény (a továbbiakban: Szjtv.) 17.§ szerinti, határozatlan idejű, korlátlan és kizárólagos felhasználási jogait a Szervező és Partner részére teljes körűen, térítésmentesen, akár marketing, promóciós célokra átruházásra kerüljenek.
  • A licenc a szerzői jog érvényességének ideje alatt nem tartalmaz területi vagy mennyiségi (a felhasználások alkalmának száma) korlátozást.
  • A benyújtott anyagban, amennyiben annak részét képezi létező jogi személy vagy termék jogilag védett logója, márkajelzése, vagy bármely arculati eleme, a nyereményjátékban való érvényes részvétel feltétele a logó, márkajelzés vagy bármely arculati elem jogtulajdonosának írásbeli hozzájárulása.

Harmadik személyek jogai

 • A fotóknak egyértelmű, jogszerű szerzői jogokkal kell rendelkezniük, tehát a beküldő szerzőségének bizonyíthatónak kell lennie. Ennek alapján a nyereményjáték résztvevője kijelenti a regisztrációval, hogy a nyereményjáték nevezési fotói nem sértik más jogát, szerzői, felhasználói, személyiségi jogát, és a nevezési fotók nyilvánosságra hozatala semmilyen jogszabályt nem sért.
 • A nyereményjáték résztvevője továbbá kijelenti, hogy hozzájárulást kapott a fotók, felhasználására azoktól a személyektől, akik megjelennek a fotókon, illetve akik személyes jogait esetlegesen érintik a fotók.
 • A nyereményjáték résztvevő kötelezi magát arra, hogy jogszerű módon rendezik, a hozzájárulásokat megszerzik a nyereményjátékra nevezett fotók benyújtása előtt a harmadik személyeket (különösen az alkotásokban megjelenő személyek, illetve logók, márkanevek, termékek jogtulajdonosai) megillető jogokat, és ezt, szükség esetén, teljes bizonyító erejű magánokirattal vagy közokirattal, továbbá tanúvallomással is alá kell támasztaniuk.
 • A nyereményjáték résztvevői kijelentik a regisztrálással, hogy a nyereményjáték nevezése során benyújtott, amennyiben más személy bármely jogát sértik, az abból fakadó bármely igény tekintetében teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a Szervezőt, Partnert mindennemű jogi igény, kár alól mentesíteni.
 • A pályázó a pályázaton való részvétellel elismeri, hogy a feltöltött fénykép pályázaton történő felhasználásával harmadik fél jogait nem sérti, különös tekintettel fényképfelvételen esetlegesen szereplő személyek személyhez fűződő jogait és a szervezőket mentesíti az ilyen irányú vitás ügyekkel kapcsolatos felelősség alól.
 • Workshopon készült fotók nem küldhetők be, mert ez legtöbbször az oktató szellemi terméke, nem pedig a résztvevőé.
 • A szervezők kizárnak minden kártérítési, kártalanítási igényt a fotópályázatban való részvétel során, a fotópályázatra használt szoftver, weboldal esetleges rendellenes működésével,hibájával, hiányosságaival kapcsolatban.

Értelmezések:

 1. Digitális fényképezőgép: bármilyen márkájú digitális kompakt, vagy cserélhető objektíves fényképezőgép.
 2. Mobiltelefon, táblagép és más eszköz: Minden olyan, elsődlegesen telefonhívásra és/vagy internet böngészésre és/vagy alkalmazások futtatására és/vagy más feladatokra szánt (digitális) képalkotásra is képes eszköz vagy szoftver, mely nem tartozik a "Digitális fényképezőgép" kategóriába.
 3. HDR: Szoftveresen létrehozott nagy dinamika tartományú kép, melyet jellemzően több fénykép egyesítésével hoznak létre.
 4. Szelektíven szerkesztett: nem a kép egészére, hanem csak egyes részeire vonatkozó változtatás.
 5. Pályaművek: A pályázó által feltöltött - esetlegesen címmel ellátott - digitális állomány(ok), és azok a szervezők által esetlegesen készített digitális és nyomtatott és/vagy előhívott változatai.
 6. Exif adat: Az Exif olyan információk gyűjtőneve, amit jellemzően a digitális fényképezőgépek használnak és az általuk készített képfájlban tárolnak. Célja a fénykép módosítása nélkül olyan információk elhelyezése a képfájlban digitális formátumban, amik a kép készítésének körülményeit írják le.
 7. Szakmai zsűri: a szervezők által kijelölt személy(ek).
 8. Munkatársak: Az adott cég/szervezet alkalmazotti- vagy más szerződéses és/vagy alkalmi jogviszony alapján foglalkoztatott személyek. Partnerek: Az adott cég/szervezet által szerződéses jogviszonnyal rendelkező természetes és jogi személyek, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet/társaságok munkatársai.
 9. Hozzátartozók: A "2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről" 8:1.§ (1) 1. és 8:1.§ (1) 2. szerint meghatározott hozzátartozó és közeli hozzátartozó.

A Szervezők kijelentik, hogy a fotópályázat nem tartozik a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. ivi XXXIV. törvény hatálya alá.

A jelen pályázati kiírásra a magyar jog az irányadó.

Az esetleges vitás kérdések eldöntésére a Pécsi Bíróság, illetve a Pécsi Törvényszék rendelkezik kizárólagos illetékességgel.

Pécs, 2023. június 4.


"Zsolnay Fényfesztivál Fotópályázat itt"


 

forgalmazott márkáink