MEGBÍZHATÓ PARTNERE 1990 ÓTA

Rendezvények

Szakmai Nap & Találkozó: Az analóg fotózás szerelmeseinek! - Gréger Szabolccsal és Farkas Norberttel

Pentax
Szűrés törlése
Szakmai Nap & Találkozó: Az analóg fotózás szerelmeseinek! - Gréger Szabolccsal és Farkas Norberttel

Mikor volt? 2024. július 16-án kedden, 15:30. 

Hol? Fotoplus Pro Fotó- és videószaküzlet - 1117 Budapest, Nádorliget utca 7/b. (Google térkép link itt)

Most erre a napra az analóg fotózás szerelmeseinek kínáltunk programot! :) Fókuszban az új Pentax 17.

Fotoplus Kávézó - Szakmai Nap & Találkozó: Az analóg fotózás szerelmeseinek - Gréger Szabolccsal és Farkas Norberttel 2024. július 16. kedd 15:30 | Budapest

Tipp: mentsd ezt az oldalt a kedvencek közé, hogy később is megtaláld az infókat!

Mit jelent a Fotoplus Kávézó? Cukorral, vagy cukor nélkül? :) Gyere és csatlakozz ehhez a fotós találkozóhoz, egy finom kávé mellett! A Fotoplus Kávézó egy kellemes baráti hangulatú, beszélgetős szakmai találkozó, élménybeszámoló, szakmai előadás, teszt lehetőség. Most erre a napra az analóg fotózás szerelmeseinek kínálunk programot... :)

Hogyan tudsz részt venni ezen a rendezvényen?

A rendezvény díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.


Helyszín: Fotoplus PRO fotó- videó szaküzlet - 1117 Budapest, Nádorliget utca 7/b. (Google térkép link itt)

Dátum: 2024. július 16. kedd 15:30


Program:

15:15-15:30 - Érkezés

15:30-16:30 - Gréger Szabolcs: Az új Pentax 17 analóg kompakt fényképezőgép hogyan teljesít a gyakorlatban, saját fotókkal illusztrálva, + workflow videóval. 

Szabolcs a Skyart Media Csapatával egy dunai motorcsónakos túrán a Lupa -szigettől Szentendréig tesztelte a Pentax 17-et, illetve Budapesten streetfotózás közben. Az itt készült fotókat és az ebből készült workflow videót is megnézheted az előadás során. 

Farkas Norbert fotóriporter, streetfotós pedig a legtermészetesebb közegében, az utcán tesztelte a gépet. Norbi fotóit is megnézheted majd... :)

A filmes fényképezőgépek népszerűsége az utóbbi években rohamosan nőtt - különösen a fiatal fotósok körében, akik életükben először találkoztak ezzel a fényképezőgép-típussal - a jellegzetes, kissé nosztalgikus hangulata miatt, amely annyira különbözik a digitális fényképezőgépekétől. Lássuk, mit tartogat ez a bátor (?) lépés a Pentax-tól...

16:30-17:30 - Vedd kézbe az új Pentax 17 kompakt filmes fényképezőgépet. Kötetlen baráti szakmai beszélgetés, tapasztalatcsere a a Fotoplus szakembereivel.

JELENTKEZÉSHEZ: KATTINTS IDE!

A jelentkezés leadása még nem jelent regisztrációt! 

Sikeres regisztrációt követően értesíteni fogunk!

   

Figyelem! Az eseményen fényképek, videófelvételek készülnek, amelyek a rendezvény szervezőinek és partnereinek a közösségi csatornáin, weboldalain megjelenhetnek. Részvétel saját felelősségre, a rendezvényen elmondott szabályok betartásával lehetséges! A résztvevők ezt a jelentkezéssel tudomásul veszik és elfogadják. 

Gréger Szabolcs, Farkas Norbert, a Skyart Media és a Café Analóg Csapata munkában - Készülünk a szakmai napra...! :)

Gréger Szabolcs mintaképek Pentax 17 fényképezőgéppel - streetfotózás Budapesten (lapozható): 

Gréger Szabolcs - fotográfus - Fotoplus

Gréger Szabolcs immáron tizennégy éve a fotográfia szerelmese. Eddigi pályafutása során számtalan alkalmazott fotográfiai projektben vett részt és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia tanszékén diplomázott. Jelenleg a Fotoplus értékesítői csapat tagja és a budapesti üzlet vezetője.

Ismerd meg személyesen munkatársainkat, aki a fotós-, videós Partnereink, Barátaink munkáját segítik. Munkánk során örömöt jelent számunkra, ha segíteni tudjuk a fotográfusok és filmkészítők munkáját, szenvedélyét. Tudjuk, hogy a fotográfia és a mozgógép készítés nem csak technikai folyamat, hanem életérzés is. Filozófiánk központi eleme a segítő, pozitív és barátságos hozzáállás. Mi ebben hiszünk! :)

PENTAX 17 - Kompakt filmes fényképezőgép fix gyújtótávolsággal, “half-frame” méretű fényképek készítésére tervezve

Itt az idő a filmre! - Igazán stílusosan kifejezheted a kreativitásod, eredetiséged....! :)

A PENTAX 17 kompakt  kizárólag filmes fényképezőgépek által létrehozott jellegzetes képminőség mellett a felhasználók számára biztosítja a filmes fényképezés egyedülálló manualitásának az örömét és izgalmát, mint például a film kézi tekerése a filmtovábbító kar segítségével, valamint a manuális fókusztartomány beállítása a zóna-fókusz rendszerrel.

A PENTAX 17-et a PENTAX Film Camera Project alapján fejlesztették ki, amely koncepciót először 2022 decemberében jelentették be, amikor a RICOH IMAGING elárulta, hogy egy új PENTAX márkájú filmes fényképezőgép kifejlesztését és forgalmazását tervezi.

.

A videót készítette: SKYART MEDIA

Ezzel a legújabb tendenciával ellentétben a filmes fényképezőgépek fejlesztéséhez a tapasztalt szakértő mérnökök know-how-jának és technológiájának átadása fiatalabb társaiknak évről évre csökken, mivel a digitális fényképezőgépek ma a fotózás – és fényképezőgép gyártás – főáramát.

A PENTAX 17 kifejlesztése a RICOH IMAGING/PENTAX által az évek során felhalmozott hatalmas mennyiségű know-how és technológia felhasználásának, illetve a szakértők és fiatalabb mérnökök szoros együttműködésének köszönhető. A fényképezőgépet úgy tervezték, hogy a fotósoknak lehetővé tegye, hogy kifejezhessék eredetiségüket és kreativitásukat azáltal, hogy a teljesen automatikus fényképezőgép helyett hagynak némi teret a manuális működtetésnek.

A PENTAX 17 lehetővé teszi a fotósok számára, hogy teljes mértékben élvezzék a filmes fényképezőgépek világát - a fotográfia eredetét. Ideális modell nemcsak a filmes fényképezőgépek rajongói számára, akik már évek óta élvezik a filmes fotózást, hanem a fiatal fotósok számára is, akik izgatottan próbálják ki először a filmes fotózást.

A PENTAX 17 legfontosabb jellemzői

Half-frame formátum: A PENTAX 17 half-frame formátummal rendelkezik, amelyben két 17 mm x 24 mm-es képet rögzít egyetlen 35 mm-es formátumú képkockában (36 mm x 24 mm). Emellett vízszintes filmadagoló mechanizmust alkalmaz. A szokásos módon elhelyezve függőleges formátumú képeket készít, amelyek megegyeznek a ma már általánosan használt okostelefonok által készített képekkel.

A filmes fényképezőgépek egyedi manuális működtetése: A PENTAX 17 kézi filmtovábbító mechanizmussal rendelkezik, amely a PENTAX márkájú tükörreflexes filmes fényképezőgépekbe épített mechanizmust követi. A filmtovábbító kar segítségével a felhasználó élvezheti a filmtekercselést és a felhúzási hangot minden zárkioldás után. Könnyű befűzési rendszerét úgy tervezték, hogy megelőzze a filmbetöltési hibákat, különösen az első filmes fényképezőgép-használók számára. A filmes fényképezőgépeknél egyedülálló egyéb mechanizmusokkal is rendelkezik, mint például a film kézi visszatekerése a visszatekercselő kurbli segítségével; az expozíció-kompenzáció beállítása az expozíció-kompenzációs tárcsán keresztül; és az ISO-érzékenység beállítása az ISO-érzékenységi tárcsán keresztül.

Újonnan kifejlesztett fix fókuszú lencse, amely az idők során bevált optikát és a legújabb lencsebevonási technológiát ötvözi: A PENTAX 17 egy újonnan kifejlesztett 25mm F3.5 fix gyújtótávolságú objektívvel rendelkezik (ami 35mm-es formátumban 37mm-es objektívnek felel meg). Az elismert PENTAX Espio Mini (1994-ben forgalmazott) modellbe épített optikán alapul, és úgy lett újratervezve, hogy tökéletesen illeszkedjen a half-frame formátumhoz. Emellett HD (High Definition) bevonattal - egy nagyra értékelt többrétegű bevonattal - kezelték, hogy optimalizálja a half-frame képek tisztaságát és élességét. A RICOH Auto Half (az 1962-ben először forgalomba hozott, legkelendőbb half-frame modell) objektívjét alapul véve a látószöget és a gyújtótávolságot úgy választottuk ki, hogy a hétköznapi, alkalmi fényképezés egyszerű és hibátlan legyen.

Zóna-fókusz rendszer a fókuszban lévő terület váltásához a zónajelek egyszerű kiválasztásával: A közeli felvételektől a nagy távolságokig a PENTAX 17 zónafókusz rendszere hat fókuszzónára van osztva, amelyeket az egyes zónákat jelölő jelek jeleznek. A felhasználónak a fényképezőgép fókuszának beállításához mindössze annyi a dolga, hogy a zónafókuszáló gyűrűn kiválasztja a téma távolságának leginkább megfelelő jelölést. A Makro fókuszzónában a felhasználó körülbelül 25 centiméteres tárgytávolságból készíthet közeli fényképet. A kézi pánt (a tartozékként mellékelt) segítségével a felhasználó pontosabban mérheti a téma távolságát.

Fényes optikai kereső a téma valós idejű követéséhez: A PENTAX 17 optikai keresője Albada-típusú, fényes keresővel rendelkezik. Közeli látómező-kompenzációs kerettel is rendelkezik, hogy könnyebben komponálhasson közeli képeket. A zónajelzések közvetlenül a keresőn keresztül ellenőrizhetők.

Hét felvételi mód a különböző alkalmazásokhoz: A PENTAX 17 automatikusan módosítja az expozíciós beállításokat a fénymérője által gyűjtött információk alapján. A Full Auto mód mellett, amelyben minden expozíciós beállítást a fényképezőgép választ ki, hat másik felvételi módot is biztosít, többek között: Lassú szinkronizálás, amely rendkívül hasznos a szürkületi fotózásnál; és Bulb, amely jól jön éjszakai tájképek és tűzijátékok fotózásához. A PENTAX 17 független expozíció-kompenzációs tárcsával is rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy gyorsan változtassa az expozíciós értéket a különböző típusú témákhoz való alkalmazkodáshoz vagy a felhasználó kreatív szándékainak kifejezésére.

Kiváló minőségű váz minden részletre kiterjedő aprólékos odafigyeléssel: A PENTAX 17 váza klasszikus kialakítású, a filmes fényképezőgépek hagyományos megjelenésére utalva. A felső és alsó borítás szilárd, de könnyű magnéziumötvözetből készült, hogy optimalizálja a fényképezőgép vázának merevségét. A 40,5 mm-es szűrőméret lehetővé teszi a felhasználó számára a piacon megvásárolható szűrők széles választékának hazsnálatát. A minden egyes részletre fordított aprólékos figyelemnek köszönhetően a PENTAX 17-et úgy tervezték, hogy öröm legyen kézben tartani.

Egyéb jellemzők

  • ISO értékes széles skálája (50, 100, 125, 160, 200, 400, 800, 1600 és 3200)
  • Jegyzettartó a hátfalon, amelybe a filmcsomag végét be lehet dugni a használatban lévő film emlékeztetőnek
  • Három hevederfül a vízszintes és függőleges fényképezőgép-felfüggesztéshez, a felhasználó fényképezési stílusának legmegfelelőbb módon
  • Kompatibilitás a külön megvásárolható CS-205 távkioldóval, amely praktikus a hosszabb expozíciójú fényképezéshez Bulb felvételi módban.
ÚJ

Half-frame formátum
35mm film
25mm F3.5 objektív
Zóna fókusz

Cikkszám:
790-18926
Rendelhető
224 990 Ft
forgalmazott márkáink