MEGBÍZHATÓ PARTNERE 1990 ÓTA

Pécs szelfi

Pécsi portréfotós rendezvény - Katona Jennifer, Körtvélyesi László, Marsalkó Péter, Nyári Fanny

Nikon
Canon
Panasonic
Sony
OM System
Fujifilm
Modell-, portréfotózás
Szűrés törlése
Pécsi portréfotós rendezvény - Katona Jennifer, Körtvélyesi László, Marsalkó Péter, Nyári Fanny

Mikor? 2023. szeptember 13-án szerdán 17:00 órakor.

Hol? Reggeli - Pécs Király utca 23-25.

A Civil Szelfi és a #PécsSzelfi 2023. nyitórendezvénye!

A "Civil Szelfi" programsorozat és a #PécsSzelfi2023 Fotópályázat - Nyitórendezvény - 2023. szeptember 13-án szerdán - A Reggeliben - Pécs Király utca 23-25.

Mi is az a "Civil Szelfi" és a #PécsSzelfi2023 fotópályázat?

Pillanatkép 2023 őszéről! 

Rólad, Rólunk, Pécsről, Pécsiekről! Nem csak fotósok részére!

Ne csak mondd, mutasd is! Hajolj közelebb!

A Pécsi Közösségi Alapítvány egy olyan pályázaton nyert támogatást, amit az Európai Unió a "Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek" címmel hirdetett meg. 

A programban szereplő felmérés segítségével pillanatképek készülnek az utókor számára a pécsiek helyzetéről, véleményéről, problémáikról, lehetőségeiről - elsőként 2023 őszéről.

A program a célja Pécs város társadalmának feltérképezése és fejlesztése. A következő két évben négy ilyen "Civil Szelfi" fog készülni.  

 

Minden "Civil Szelfi" programhoz tartozik majd egy fotópályázat is, ahol a résztvevők képeken keresztül fejezhetik ki gondolataikat és érzéseiket. Az első "Civil Szelfihez" a #PécsSzelfi2023 fotópályázat kapcsolódik. 

Mutassuk meg életünk, mindennapjaink, munkánk sokszínűségét az utókor és egymás számára! 

Hol és mikor lesz a "Civil Szelfi" programsorozat és a #PécsSzelfi2023 fotópályázat nyitórendezvénye?

Dátum: 2023. szeptember 13. szerda 17:00

Helyszín: Reggeli - Pécs, Király utca 23-25. (Google Térkép itt)

 

Hogyan tudsz részt venni a nyitórendezvényen?

A rendezvény díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Max. létszám: 60 fő (várhatóan jelentős lesz a túljelentkezés)!

KATTINTS IDE A JELENTKEZÉSHEZ!

A jelentkezés még nem jelent regisztrációt! 

Sikeres regisztráció esetén e-mail-ben értesítünk! 

A tervezett program 

16:45-17:00 - Érkezés

17:00-17:15 - Megnyitó, köszöntő

17:15-17:45 - Minden amit a "Civil Szelfi" programról, felmérésről tudni érdemes - Berta Anikó

17:45-18:15 - #PécsSzelfi2023 fotópályázat a fotósok szemével - Katona Jennifer, Körtvélyesi László, Marsalkó Péter, Nyári Fanny

18:15-19:30 - "Civil modellek" - Közös portréfotózása! - Katona Jennifer, Körtvélyesi László, Marsalkó Péter, Nyári Fanny vezetésével. 

  • A megnyitóra különböző szakmák "Civil modelljeit" is várjuk. Róluk itt a megnyitón a fotográfusok segítségével a résztvevők portrékat ("szelfiket") készíthetnek. Miért? Egyrészt a fotózás öröméért, de most elsősorban azért, hogy a Pécsiek kedvet kapjanak a fotópályázaton való részvételre. 
  • A fotózás során a vezető gyártók - a Nikon, Sony, Fujifilm, Olympus, Sigma, Canon - csúcsmodelljeit és ritkaság számba menő portré objektívjeit is kipróbálhatod, élesben. 

19:30-20:00 - Kötetlen beszélgetés az elődadókkal és egymással. :) 


Szervezők és Partnerek

Pécsi Közösségi Alapítvány munkatársai

A Pécsi Közösségi Alapítvány egy híd,

mely összeköti a pécsi álmokat a valósággal, a lehetőségeket a kibontakozással.

Dr. Tistyán László A jogi diploma megszerzése után az ELTE-n szerzett szociológus diplomat. Szociológusként előbb a Pécsi Orvostudományi Egyetemen tanított, majd 1991-ben egyetemi kollégájával közösen megalapította a társadalomtudományi kutatásokkal foglalkozó Fact Intézetet, melynek vezetője ma is. Az egyetemen töltött évei alatt számos egészségügyi témájú szociológiai kutatásban vett részt. Az egyetemen szerzett kutatási tapasztalatai nyomán elkezdett foglalkozni az egészség (well being) közösségi aspektusaival.

Berta Anikó - Az orvoskaron dolgozom, ahol több évig foglalkoztam a nálunk tanuló külföldi hallgatók érdekképviseletével. Nagy öröm számomra, hogy sok, itt végzett orvos Pécs városát a második otthonának tekinti. Mindig is feladatomnak éreztem, hogy megismertessük velük a várost, a városlakókat és hogy bevonjuk őket a helyi civil tevékenységekbe. Hiszek a helyi, alulról jövő kezdeményezésekben, hiszek a civil munka erejében.

Felcser Dávid - A Pécsi Közösségi Alapítvány kurátora, a Király-Nappali Kft. társtulajdonosa, a pécsi Nappali Bár és Reggeli Étterem üzemeltetője vagyok. A külföldön és itthon szerzett tapasztalatom alapján biztosan állíthatom, hogy a közösségi alapítványi forma megoldást jelenthet sok olyan problémára. melyet a létező önkormányzati és civil kezdeményezések nem képesek kezelni. Szülővárosomért családi hagyomány szerint rajongok, részt venni felvirágoztatásában számomra kötelesség.

Pécsi fotográfusok

Katona Jennifer "2018 óta foglalkozom fotózással. Leginkább az esküvő, a portré, és a divatfotózás területén szereztem tapasztalatot az elmúlt években. Fotóim megjelentek már a Mob Journal, Marika, Selin Gmaro, The Hunter magazinokban. A fotózás során igyekszem az egyéniséget megragadni és átadni, szerintem minden pillanat magában rejti a csodát, amire fényképeken keresztül emlékezhetünk. A fotózásra hivatásként és szenvedélyként tekintek, a legjobb tudásom szerint igyekszem dolgozni." - Katona Jennifer

Körtvélyesi László - A mindenki által Körteként ismert pécsi fotóművész 1992-től tanított a Janus Pannonius Tudományegyetem szépművészeti tanszékén. Olyan kötetek illusztrálása fűződik a nevéhez, mint a 100 pécsi panoráma, A magyarországi németek népviselete, A történelmi séták Pécsett, a Körterotika, Rétfalvi Sándor emlékműkötete, a Vadászok, vadászotthonok. A Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Balett hivatalos fotósa.

Marsalkó Péter - Victor Vasarely- és Nívó-díjas, többszörös fődíjas fotóművész. Alkotásai között megtalálhatóak portrék, alkalmi fotók és a város különböző pontjairól készül pillanatképek is. Marsalkó Péter fotói elsősorban az emberi lélekre helyezik a fókuszt. Az emberi környezetről, kapcsolatokról és magáról az emberekről is szól.  

Nyári Fanny - Lassan egy évtizede szenvedélyem és hivatásom a fotózás. Divatportrékkal kezdtem, 2016-ban Dubaiban a Diva Creative Agency divatfotósa lettem. Jelenleg nagyobb hangsúlyt kap munkásságomban a lifestyle fotózás, a családok, gyermekek mellett pedig örök szenvedélyem maradt a női portré, amelyben a nőiességet, érzékiséget szeretem megörökíteni, ügyfeleim személyisége kihangsúlyozásával." - Nyári Fanny

"Pécs Arcai"

A megnyitóra különböző szakmák ismert "Pécsi Arcait" is várjuk. Róluk itt a megnyitón a fotográfusok és a résztvevők segítségével szuper "szelfi portrékat" készítünk majd. Miért? Egyrészt a fotózás öröméért, de most elsősorban azért, hogy a Pécsiek kedvet kapjanak a #PécsSzelfi2023 fotópályázaton való részvételre.  

Reggeli Csapata

Köszönjük a Reggeli Csapatának, hogy részt vesznek a #PécsSzelfi2023 megvalósításában!

A fotópályázat első tíz helyezettjének fotói itt kerülnek majd kiállításra és árverezésre, illetve az eredményhirdetés is itt lesz. 

Fotoplus Csapata 

A Fotoplus Csapata mindent megtesz, hogy szakértelmünkkel hozzájáruljunk a #PécsSzelfi2023 program sikeréhez! 

#PécsSzelfi2023 - Portré & Pillanatkép! - Rólad, Rólunk! - Ahogy Te látod!

Legyen tudatos, legyen "lelke", próbálj egyedi látásmódot belevinni a fotódba! Légy kreatív és mutasd meg, mi az, ami a hétköznapjaidat különlegessé teszi! 

Ne csak mondd, mutasd is! Hajolj közelebb!

Nézd meg a #PécsSzelfi2023 fotópályázat részleteit itt!

2023.07.27

#PécsSzelfi2023 Fotópályázat.

Légy kreatív és mutasd meg, mi az, ami a hétköznapjaidat különlegessé teszi!

Mikor? 2023. szeptember 1. és október 1. között.

 

forgalmazott márkáink